Росія — головний вигодонабувач від війни на Близькому Сході, — Подоляк

Михайло Подоляк. Скріншот: uatv.ua

Головним вигодонабувачем того, що відбувається сьогодні на Близькому Сході, є Російська Федерація. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився антикризовий радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він наголосив, що для росіян вигідне відволікання від України інформаційної уваги, політичної, яка формує в підсумку активні позиції щодо військової допомоги.

“Ще одна складова — відволікання уваги дипломатичних спільнот різних країн, які активно намагаються знайти вирішення глобальної ізраїльсько-палестинської кризи. Водночас, з огляду на те, що ХАМАС із 7 жовтня зайшов із намірами максимально жорстоко вбивати громадян Ізраїлю, виникає гуманітарна проблематика”, — зазначив гість ефіру.

Подоляк також зазначив, що Північна Корея одночасно постачає снаряди як Російській Федерації, так і ХАМАСу.

“Північна Корея, як виявилося, активно постачає снаряди і ХАМАСу, і Російській Федерації. А Іран взагалі перестав звертати увагу на будь-які пристойності з погляду військово-технічного співробітництва з Росією. Тобто багато хто починає скидати просто маски і відверто, відкрито говорить про те, що, мовляв, дозволятимемо, допомагатимемо тій самій Росії або тому самому ХАМАСу вбивати цивільне населення. Це дуже складний вузол проблематики, який зараз виник”, — акцентував радник голови ОПУ.

Гість ефіру наголосив: якби світ більше й інтенсивніше допомагав Україні, країни-агресора — головного донора глобальної нестабільності у світі — вже не було б.

“Якби все ж таки інтенсивніше працювали за кейсом РФ, інтенсивніше і пришвидшено допомагали Україні, Росії вже, як головного донора глобальної нестабільності, могло б не бути. От не було б сьогодні Росії, я не сумніваюся в тому, що в багатьох регіонах ситуація виглядала б набагато стабільнішою. Тому, безумовно, Україні потрібно розвивати відносини і двосторонні, і багатосторонні в межах коаліції підтримки. Зовнішньополітичний вектор вкрай інтенсивно відпрацьовується президентом України, і, відповідно, акценти в цьому напрямі розставляються досить жорстко, досить чітко”, — резюмував Подоляк.

Читайте також: Росія — ключовий донор нестабільності у світі, — Подоляк

Нагадаємо, Росія зміцнює військову співпрацю з Північною Кореєю. Зокрема, Москва має намір надати військові технології у високотехнологічних галузях, таких як космос, Пхеньяну в обмін на боєприпаси та інше озброєння. У Вашингтоні тим часом заявляють, що Росія, Китай, Іран — нова “вісь зла”, яка становить загрозу для Сполучених Штатів.

Прямий ефір