Росія — ключовий донор нестабільності у світі, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Першопричиною всіх глобальних проблем, нестабільності у світі на сьогодні є Російська Федерація. Не усунувши цю причину, періодично в різних регіонах спалахуватимуть такі ж ексцеси, як зараз на Близькому Сході. І вони будуть набагато кривавішими, тому що безкарність породжує бажання збільшувати, масштабувати цю ситуацію. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився антикризовий радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Ключовим донором глобальної нестабільності сьогодні є Російська Федерація. Так, є такі терористичні організації як ХАМАС, яка максимально жорстоко вбиває людей. Але це велика мережа виконавців на різних рівнях, які сьогодні відчули безкарність за воєнні злочини, які протягом уже 20 місяців демонструє Росія”, — зазначив Подоляк.

За його словами, не тільки ХАМАС, але й багато інших організацій зараз із цікавістю дивляться на те, чи зможе Росія встояти від впливу міжнародного права, чи зможе як держава залишитися в тому вигляді, в якому сьогодні існує.

“У РФ ми бачимо найбільш зловісний вид політичної системи. Це та система, яка інвестує гроші винятково в глобальну нестабільність як таку, — у війни, погроми, протести, у політичні вбивства тощо. Якщо ця країна встоїть у такому вигляді, то, безсумнівно, далі кількість ексцесів, інцидентів по всьому світу буде тільки наростати. І масштабування цієї нестабільності, яке ми сьогодні бачимо і в Україні, і в Східній Європі, і на Близькому Сході, і на Африканському континенті, воно буде в 10, у 100 і, можливо, у багато разів більшим”, — вважає радник глави ОПУ.

Тож, каже гість ефіру, неможливо сьогодні просто боротися із симптомами хвороби, не розуміючи її природи, не усуваючи першопричину.

“Нині першопричина всіх глобальних проблем, нестабільності у світі — це якраз Російська Федерація. Не усунувши цю причину, матимемо періодично спалахи в різних регіонах таких самих ексцесів, як бачимо сьогодні на Близькому Сході. І вони будуть більш кривавими, оскільки безкарність породжує бажання збільшувати, масштабувати проблему”, — акцентував Подоляк.

Україна, яка перебуває на передньому краї боротьби з РФ, має отримувати всю необхідну допомогу, щоби Російська Федерація в такому вигляді стратегічно перестала існувати, переконаний радник глави ОПУ.

“Путінська еліта має зникнути. Той тип держави, який сьогодні представляє Росія, має зникнути. Відповідно, ті принципи зовнішньої політики, які РФ сповідує, також мають зникнути. Це, дійсно, максимально далекоглядна політика, яка чітко говорить про те, що якщо ми цю проблему вирішимо, то світ отримає певний час на те, аби перебудувати систему безпеки і жити в більш-менш передбачуваному політичному, економічному та фінансовому середовищі”, — резюмував Михайло Подоляк.

Читайте також: У Європі розуміють, що Україна не дозволить РФ захопити її і погрожувати іншим країнам, — Подоляк

Прямий ефір