Російські окупанти наносять собі поранення та каліцтва, щоб не йти на штурми — одкровення військовополоненого з Омська (ВІДЕО)

Ільзас Жимбаєв. Скріншот: uatv.ua

На одній із ділянок фронту Сили оборони України взяли в полон російського окупанта Ільзаса Жимбаєва. Він розповів, що народився в Омську, служив командиром відділення зв’язку. На війну Жимбаєв потрапив за мобілізацією, повідомляє FREEДОМ.

Жимбаєв постійно перебував при штабі полку, але через значні втрати в підрозділі його, іншого зв’язківця і саперів відправили на передові позиції. За його словами, на штурм посилали навіть кухарів. Коли військовослужбовець пішов на штурм, у посадці опинився в оточенні ЗСУ і потрапив у полон.

“Офіцерам аби свої зірочки полковницькі та генеральські отримати, а на людей їм все одно. І не тільки я так думаю, у нас усі так думають. І я до останнього сидів у штабі, щоб не ходити на штурми, ніхто не хоче йти. У нас деякі люди самі “трьохсотилися”, тому що гнали на штурми, як худобу. Хто гранату кине, хто стрільне собі в руку або попросить товаришів, ламали собі руки, щоб хоча б у Росію виїхати”, — розповів Жимбаєв.

Полонений повідомив, що відпусток у військових немає, як і немає жодної мотивації воювати, багато хто відмовляється воювати.

“Відмовників спочатку відводили в яму, а потім під загороджувальним загоном все одно відправляли на штурм, і не важливо, людина була кухарем або стрільцем. Я чув накази загородзагонам: якщо хтось побіжить — розстрілювати”, — зазначив він.

Жимбаєв зізнався, що боїться повертатися додому, щоб не потрапити до в’язниці або знову на фронт.

Читайте також: Приїхав в Україну воювати з “батальйонами НАТО”, тепер відчуває сором: ексмер російського міста взятий у полон у Кліщіївці (ВІДЕО)

Нагадаємо, справжня кількість російських військових, які добровільно здалися в полон у рамках українського державного проєкту Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими “Хочу жити”, іншими способами або безпосередньо на полі бою, більша, ніж про це повідомляють. Це робиться в інтересах самих же полонених.

Прямий ефір