Чому зустріч Росії з ХАМАСом була публічною — думка Пономарьова

Ілля Пономарьов. Скріншот: uatv.ua

Главі Кремля Путіну подобається демонструвати міжнародній спільноті своє “хуліганство” — він прагне показати, що може домовлятися з ким завгодно, відкрито підтримуючи зв’язки з терористами ХАМАСу. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив засновник каналу “Утро Февраля”, ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

“Я думаю, що зустріч Кремля з представниками ХАМАСу була публічною з двох причин. Причина номер один: Путін — це такий шкільний хуліган, гопник, який нападає, тому що він може. І йому подобається демонструвати це. Мовляв, ви думаєте, я не посмію, а я посмію. Тобто, я ще не це можу, а набагато більше. І він свідомо тицяє в очі міжнародній спільноті цим, щоб світ боявся. Оскільки якщо він це може, то він і ядерною зброєю вдарити може, і все інше може”, — сказав гість ефіру.

Пономарьов зазначив, що є й інше міркування, більш раціональне. Хоча перше, впевнений він, основне.

“Воно полягає в тому, що Путін пропонує свої послуги посередника. Він каже — хочете миру, йдіть зі мною домовлятися. І він це говорить не тільки ізраїльтянам, але й, наприклад, американцям. Мовляв, я готовий із ними говорити, а ви не можете. Я можу і з ними питання вирішувати. І ось тоді, будь ласка, будьте ласкаві, щодо України будьте більш поступливими”, — зазначив Пономарьов.

Що стосується реакції Ізраїлю на цю зустріч, то, вважає політик, вона не означає розриву відносин із РФ.

“Я вважаю, що на даний момент не про які жертви не йдеться, тому що про жертви йде розмова з Туреччиною, наприклад. Ізраїль готовий розірвати дипломатичні відносини. Щодо Росії — глибока заклопотаність, і Путін це прекрасно розуміє, тому що у них із Нетаньягу (прем’єр Ізраїлю — ред.) цілком нормальне взаєморозуміння. І він якраз Нетаньягу і посилає цей самий сигнал про переговори. Тому, звичайно, політично Ізраїль не може цього не помітити. І їхні слова про те, що такий вчинок негідний, це моральні категорії, але не категорія реальної політики. Тому це фактично означає, що Ізраїль із цим погодився”, — зазначив гість ефіру.

Читайте також: ХАМАС у Москві абсолютно відповідає тому, що робить Росія на глобальній арені, — Подоляк

Нагадаємо, 26 жовтня з не анонсованим візитом до Москви прибула делегація руху ХАМАС, що контролює сектор Гази, і заступник міністра закордонних справ Ірану. 

Прямий ефір