ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню в Газі

ООН. Фото: e-cis.info

Резолюцію про негайне припинення вогню в Газі ухвалили в ООН. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на Times of Israel.

Резолюція ООН закликає припинити бойові дії у секторі Гази, звільнити всіх заручників, захистити мирних жителів та гуманітарні організації, а також забезпечити доставку гуманітарної допомоги до сектору.

120 країн проголосували за резолюцію, подану Йорданією, тоді як лише 14 проголосували проти, включаючи США, Австрію, Хорватію, Чехію, Угорщину, Ізраїль.

45 країн утрималися, включаючи Україну.

У документі не було згадки про терористичне угруповання ХАМАС. Канада запропонувала додати до резолюції осуд бойовиків. Більшість членів підтримали цю пропозицію, але її не прийняли через брак голосів.

Міністр зовнішніх справ Ізраїлю Елі Коен заявив, що країна знищить ХАМАС.

“Ми категорично відкидаємо огидний заклик Генеральної асамблеї ООН до припинення вогню. Ізраїль має намір ліквідувати ХАМАС так само, як світ мав справу з нацистами та ІДІЛ”, — зазначив він у Twitter.

Резолюція ООН не має юридичних підстав, але вона показує, що більшість країн світу підтримують палестинців після нападу ХАМАС на Ізраїль.

Читайте також: ХАМАС у Москві: про завдання Кремля та політичні наслідки висловився політтехнолог

Нагадаємо, як заявив радник керівника Офісу президента України (ОПУ) Сергій Лещенко, Україна є найпрозорішою країною в плані постачання західної зброї: контроль її пересування безпрецедентний. Тому інформація про те, що нібито якусь зброю передали бойовикам ХАМАС — російське вкидання і фейк.

Прямий ефір