Держнагороди для неповнолітнього сина Кадирова — це насмішка, яка призведе до громадянської війни у РФ, — думка Жирнова

Сергій Жирнов. Фото: ledauphine.com

Отримання неповнолітнім сином глави Чечні Рамзана Кадирова третьої державної нагороди за місяць — це знущання з Росії, правоохоронної системи РФ й зі здорового глузду. Про це сьогодні, 27 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов.

“Це знущання з Росії, це знущання зі здорового глузду, це знущання з правоохоронної системи Російської Федерації”, — сказав Жирнов.

Він нагадав, що Микита Журавель, якого в СІЗО Грозного побив син глави Чечні Адам Кадиров, абсолютно незаконно опинився в Чечні. Журавель скоїв своє правопорушення у Волгограді та мав бути там й судимий.

“Слідчий комітет Російської Федерації, Генеральна прокуратура незаконно передали цю людину під слідство в Чечні. Абсолютно незрозуміло, чому. І це порушення Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації, Кримінального кодексу Російської Федерації є державним злочином уже само по собі. Плюс, коли його утримували в СІЗО, неповнолітній, 15-річний син Кадирова опинився незрозуміло чому в цьому СІЗО, у прямому доступі до цього підслідного. Там не було нікого, крім людей, які знімали все це на камеру. Тобто вся ця справа зроблена з відома ФСВП, з відома керівництва цього СІЗО, з відома правоохоронних органів цього суб’єкта Російської Федерації. І він побив під камеру цю людину. Це вже злочин за Кримінальним кодексом Російської Федерації. Але оскільки він є неповнолітній, то за цей злочин має відповідати його батько Рамзан Кадиров”, — заявив Жирнов.

Він підкреслив, що Кадиров не тільки не засудив цей злочин, а виклав його на своєму каналі та нагородив свого сина, зробивши з нього “героя Чечні”.

“І тепер кілька суб’єктів Російської Федерації його ще обвішали всякими нагородами. А ось цей самий суб’єкт, який видає себе за президента Російської Федерації, його прийняв у Кремлі й обласкав, і абсолютно нічого не сказав, хоча в нього формально є диплом юриста Ленінградського університету, і він прекрасно розуміє, що все це порушення законодавства. Не просто порушення законодавства, а злочин. Ба більше, Путін, як гарант Конституції, не покаравши старшого та молодшого Кадирових, скоїв свій злочин. А це означає, що Путін, президент Російської Федерації, боїться Кадирова, й Путін ліг під Кадирова”, — переконаний Жирнов.

На його думку, така абсолютно ненормальна ситуація веде до громадянської війни на релігійному ґрунті в Російській Федерації.

“Кадиров встановив у Чечні ісламський халіфат, де не діє Конституція, де діють закони шаріату. Представник ісламського халіфату фактично захопив владу Російської Федерації та нав’язує її російському корінному населенню Російської Федерації, яке становить там від 70 до 80%. Усе це призведе до громадянської війни на релігійному ґрунті. Путін, до речі, нещодавно зустрічався з представниками релігії. Жодного слова не сказано було про цей інцидент, жодною людиною. Тобто всі офіційні представники релігії є насправді агентами ФСБ, агентами Кремля, і все це з’їли. Ось така ситуація зараз у Російській Федерації”, — сказав Жирнов.

Він вважає, що вся ситуація, що склалася навколо сина Кадирова та його нагородження керівниками мусульманських суб’єктів РФ — це “ісламська провокація громадянської війни, розв’язання релігійної ворожнечі”.

“Ця вся історія потрібна, щоб відвернути увагу всередині Російської Федерації від війни в Україні. Але це призведе до громадянської війни всередині Російської Федерації”, — підкреслив Жирнов.

Читайте також: Рамзан “підсвітив” наступника: ставлення до витівки Кадирова-молодшого у Чечні та Кремлі прокоментував Гозман

Нагадаємо, Микиту Журавеля затримали в травні 2023 року в справі про образу почуттів віруючих. Його звинувачують у спаленні Корану на тлі Соборної мечеті у Волгограді нібито за завданням українських спецслужб. Журавеля заарештували 22 травня, а за п’ять днів його доправили в СІЗО в Грозному. У середині серпня Журавель повідомив, що в СІЗО його побив син глави Чечні Адам Кадиров. У вересні Рамзан Кадиров опублікував відео, на якому його син б’є заарештованого.

Кадиров присвоїв своєму синові найвище звання Чеченської Республіки — герой Чечні. Глава Татарстану Рустам Мінніханов відзначив Кадирова-молодшого, вручивши йому другу за значимістю нагороду республіки — орден Дуслик (Дружба). Глава Карачаєво-Черкеської Республіки РФ Рашид Темрезов нагородив Адама Кадирова орденом “За заслуги” перед Карачаєво-Черкеською Республікою.

Прямий ефір