Крім ядерного шантажу в Росії не залишається більше нічого, — Буряченко

Олексій Буряченко. Фото: azertag.az

Президент Російської Федерації Володимир Путін провів тренування стратегічних сил ядерного стримування. Це черговий ядерний шантаж, який Путін анонсував під час свого виступу на засіданні міжнародного дискусійного клубу “Валдай”. Про це сьогодні, 26 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів кандидат політичних наук, виконавчий директор “Міжнародної асоціації малих міст” Олексій Буряченко.

“Це черговий ядерний шантаж, який анонсував Путін у своїй промові на “Валдаї”, коли він прямо сказав, що Російська Федерація перебуває в договорі про ядерне стримування, і сказав, що треба з нього виходити. І наступного дня в Думі з’явилася ініціатива про скасування ратифікації відповідного міжнародного договору. Це все абсолютно вкладається в концепцію безсилля путінської Росії, тому що крім ядерного шантажу, крім ядерної палиці у них не залишається більше нічого. Усі бачать, що ніякої “другої армії світу” немає, в Україні вони зазнають величезних втрат. Їхня армія абсолютно не технологічна і не може становити загрози колективному Заходу — НАТО або Сполученим Штатам”, — пояснив він.

РФ економічно ізольована від цивілізованого світу, тому єдине, чим може Путін шантажувати — це ядерна зброя, вважає експерт.

“Російська Федерація — під санкціями, в міжнародній ізоляції. До повного дефолту ще потрібно почекати, але технічний дефолт, збільшення курсу рубля ми вже бачимо. Тому вони будуть показувати, наскільки вони неадекватні, всьому світу. На все в них є одна-єдина відповідь — ядерний удар. Це останній аргумент, який залишився у Путіна. Це підігрування терористичним авторитарним режимам, що ми яскраво бачимо на прикладі Ірану”, — констатував він.

Читайте також: Ядерні випробування в РФ — демонстрація “м’язів” Заходу, щоб підірвати допомогу Україні, — Попович

Нагадаємо, з випробувального космодрому Плесецьк полігоном “Кура” на Камчатці виконано пуск міжконтинентальної балістичної ракети “Ярс”. З акваторії Баренцевого моря з атомного підводного ракетного крейсера стратегічного призначення “Тула” виконано пуск балістичної ракети “Синява”. Також до тренування залучалися літаки дальньої авіації Ту-95МС, які виконували запуски крилатих ракет повітряного базування.

Прямий ефір