Кількість жертв серед українців зросла в Ізраїлі — деталі від МЗС

Ілюстративне фото: president.gov.ua

Внаслідок атаки ХАМАС в Ізраїлі загинув 21 українець, а в секторі Гази загинули троє людей, серед яких — двоє дітей, а також шестеро осіб поранені, з них — троє дітей. Про це сьогодні, 26 жовтня, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає FREEДОМ.

Ще одного громадянина України вважають зниклим безвісти в Ізраїлі.

Наразі в секторі Гази відомо про 357 громадян України, з яких 208 жінок, які бажають евакуюватися з Гази. За словами Ніколенка, українські дипломатичні установи підтримують із ними постійний зв’язок.

Водночас контрольно-пропускний пункт “Рафах” на кордоні сектору Гази та Єгипту поки що не працює — можливості виїхати немає.

Зовнішньополітичне відомство України спільно з партнерами працює з причетними сторонами, щоб отримати дозвіл на якнайшвидше вивезення людей, доповнив Ніколенко.

Читайте також: 700 тис. людей залишили північні райони Гази — дані ізраїльського депутата

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масований ракетний обстріл південних і центральних районів Ізраїлю, вторглися на територію країни і захопили в полон заручників. Ізраїль у відповідь почав контртерористичну операцію і перейшов у стан війни.

Читайте також: Перемога Ізраїлю допоможе перемозі України — думка американського політолога

Прямий ефір