Ядерні випробування в РФ — демонстрація “м’язів” Заходу, щоб підірвати допомогу Україні, — Попович

Ілюстративний колаж: tsn.ua

Росія перевірила свою здатність завдавати ядерного удару у відповідь із землі, моря і повітря. Напередодні в Кремлі заявили про проведення військових навчань, під час яких відбулися практичні пуски балістичних і крилатих ракет. Це елемент тиску на Захід, демонстрація того, що і ядерні сили РФ теж може в певний момент використати. Таку думку озвучив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 26 жовтня.

За словами Поповича, виходячи з доктрини Росії про ядерну зброю, її могли б уже використати на території України.

“Використання ядерної зброї в РФ регламентується в тому випадку, якщо є якась загроза їхнім ядерним силам і ядерній тріаді. А ми пам’ятаємо, що торік, на початку грудня, було здійснено наліт на аеродром в Енгельсі, де базувалися їхні літаки стратегічної авіації Ту-95, і на авіабазу Дягілєво одночасно. У цих випадках було зафіксовано пошкодження літаків, що, загалом, може бути розцінено як напад на елементи російської ядерної тріади. Це вже, згідно з ядерною доктриною РФ, є підставою для застосування ядерної зброї”, — зазначив гість ефіру.

Випробування, які, за повідомленнями російської сторони, були проведені 25 жовтня, це елемент тиску на Захід, вважає Попович.

“Це демонстрація того, що і ядерні сили росіяни теж можуть у певний момент використати. Але в мене є сумніви, що це буде зроблено. Якщо подивитися на загальну політичну обстановку на Заході, то в Кремлі бачать якісь коливання стосовно допомоги Україні. І ось вони намагаються розхитати обстановку, демонструючи власні “м’язи”, — зазначив оглядач.

Таким чином Росія намагається посіяти сумніви серед союзників України в доцільності допомоги їй.

“У зв’язку з результатами деяких виборів у європейських країнах, із тривалою процедурою виборів нового спікера Палати представників у Конгресі США, яка вчора підійшла до логічного завершення, це, мабуть, кивок головою або гра “м’язами” у бік Заходу. Це робиться для того, щоб посіяти сумніви в доцільності допомоги Україні. Мовляв, усе одно в Російської Федерації є ядерна зброя, яка може бути використана тоді, коли в Кремлі вважатимуть за необхідне”, — резюмував Попович.

https://youtu.be/DUy4Ge2VqL8

Читайте такожАгресор посилює шантаж: чи РФ проводитиме ядерні випробування (ВІДЕО)

Раніше завідувач сектору Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак сказав, що Росія умисно створює інформаційні приводи й звертає увагу на те, що у неї є ядерна зброя.

Прямий ефір