Пентагон підтвердив здатність одночасно забезпечувати зброєю Україну та Ізраїль — подробиці

Будівля Міністерства оборони США. Фото: dw.com

Ситуації на полі бою в Україні та Ізраїлі відрізняються, відповідно, й оборонні потреби майже не перетинаються. Тож Сполучені Штати здатні забезпечити військову допомогу одночасно для обох країн. Про це напередодні під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, інформує FREEДОМ.

“Ми зможемо підтримати Ізраїль у задоволенні його потреб. Ми зможемо підтримати Україну з її потребами”, — запевнив представник оборонного відомства США.

Він зауважив, що спільною потребою для обох країн є хіба що 155-міліметрові снаряди, але речник Пентагону вважає, що проблем із цим не буде.

“Так, [снаряди] 155 мм — це сфера, спільна для обох. Але, якщо говорити загалом, то це лише одна маленька сфера. І ми наразі не думаємо, що виникнуть будь-які проблеми із забезпеченням цим обох країн”, — зазначив генерал.

Райдер додав, що Сполучені Штати, а також країни-союзники й партнери нарощують виробництво снарядів цього калібру.

“Тож, ми впевнені, що зрештою зможемо задовольнити ці потреби”, — підсумував речник Пентагону

Читайте також: Допомога Україні посилиться на тлі війни в Ізраїлі: як це працює, пояснили експерти

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати в змозі одночасно підтримувати Україну у відсічі російській агресії, Ізраїль — у боротьбі з ХАМАС та власну оборону.

Читайте також: США стоять з Україною та Ізраїлем: як Вашингтон відстоює інтереси союзників (ВІДЕО)

Прямий ефір