Практики СРСР: можливу заборону на виїзд для російських хокеїстів прокоментував Яковенко

Ілюстративне фото: ТАСС

У президента РФ Володимира Путіна фантомні болі за радянським минулим. Про це сьогодні, 23 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив російський опозиційний журналіст, колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко, коментуючи інформацію про можливе обмеження виїзду за кордон для молодих хокеїстів.

“Це спроба повернутися до практик Радянського Союзу, коли талановитим спортсменам, фігуристам і представникам інших видів спорту, які непогано розвивалися, їм було просто заборонено виїжджати. Але, вони збігали й будуть збігати”, — сказав він.

Він зазначив, що наразі можливість виїхати з Росії все ще є. 

“Розумієте, це якісь фантомні болі за радянським минулим у всіх людей, які сидять у Держдумі, і у самого Путіна. Він усе ще сприймає себе як радянського володаря. Літня людина, яка вважає себе все ще молодою, яка може схопитися, розігнути спину, крикнути щось по-молодому, але нічого вона не може. Росія сьогодні нічого не може”, — каже він.

Яковенко наголосив, що з початком війни проти України, Росію продовжують залишати люди: вчені та інші видатні особистості, включно з, звичайно ж, спортсменами.

“Спорт для Путіна і для людей такого типу є символом престижу, ось ця маскулінність, яка, до речі, характерна для всіх фашистських режимів. Ми пам’ятаємо, як Гітлер поважав спорт, як він захоплювався і намагався організувати Олімпіаду 1936 року, пишався успіхами німецьких спортсменів. Це характерно для фашистських режимів, вони поважають силу. Тому робляться такі спроби, але жодних шансів реалізувати це у путінського режиму не існує. Неможливо утримати спортсменів, які хочуть реалізувати свій потенціал”, — резюмував Ігор Яковенко.

Читайте також: “Перестане працювати все”: у Росії заблокують усі VPN-сервіси (ВІДЕО)

Нагадаємо, Міністерство спорту і Держдума Росії планують розробити правові акти, що обмежують виїзд за кордон для молодих хокеїстів. Про це на форумі в Пермі заявив міністр спорту Олег Матіцин.

Прямий ефір