РПЦ — лише одна з державних скріп, на якій тримається влада Путіна, — Курносова 

Ольга Курносова. Скріншот: uatv.ua.tv

Російська православна церква (РПЦ) — лише одна з державних скріп, на якій тримається влада президента РФ Володимира Путіна. Про це сьогодні, 22 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила політичний аналітик, головний редактор порталу After Еmpire Ольга Курносова. 

“Людей, які сповідують іслам на території Росії, стає все більше і більше. А православ’я, це навіть не ритуал, а, що треба кудись сходити 1 травня — раніше хтось ходив на демонстрацію, а тепер зрідка до церкви. І порівнюючи, скільки людей відвідує церкви під час Великодня, наприклад, в Україні та в Росії, побачимо різницю в рази”, — сказала вона. 

Згідно з її словами, Росія зовсім не є православною країною. 

“Річ у тім, що РПЦ — це одна з тих державних скріп, на якій тримається влада Путіна. І в цьому сенсі, звичайно, вони хотіли б представити Росію православною країною. При цьому, якщо ми подивимося, скільки мусульман на великі свята приходить або до Московської соборної мечеті, або в Пітері до мечеті — городяни просто лякаються такої кількості людей”, — каже вона. 

Курносова додала, сам по собі російський народ менш згуртований, ніж його діаспори.

“За великим рахунком, як ми бачимо з подій, які відбуваються зараз у світі, всі ці демонстрації на підтримку Палестини, мусульманське населення дуже пасіонарне. Чим це може закінчитися в разі, якщо ситуація буде загострюватися в Росії? Абсолютно незрозуміло, можуть бути абсолютно різні ексцеси”, — підсумувала Ольга Курносова.

Читайте також: Відмова від російського громадянства допоможе мігранту уникнути війни та врятувати своє життя, — правозахисниця

Як повідомлялося, перевірити Центробанк на екстремізм вимагають православні активісти у Росії. Все — через нову купюру в 1 000 рублів. Через дизайн банкноти у РФ спалахнув скандал, а Центробанк заявив, що відправить купюри на допрацювання.

Прямий ефір