Війна на Близькому Сході актуалізувала важливість підтримки України, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Для того, щоб зупинити наростаючу ескалацію в різних регіонах світу, потрібно усунути першопричину — Російську Федерацію. Таку думку озвучив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він зазначив, що після початку загострення ситуації на Близькому Сході інформаційне поле, безумовно, змінилося.

“Як тільки з’явилася ще одна точка в глобальному протистоянні на Близькому Сході, вона перетягнула на себе частково увагу. Це безсумнівно. Коли починалася війна в Україні, точно так само протягом перших днів, тижнів практично всі перші шпальти [світових ЗМІ] були заповнені повідомленнями про події, які відбувалися в Україні. Тому що за таким принципом працюють глобальні медіа”, — сказав Подоляк.

Усе те, що ми бачимо сьогодні на Близькому Сході, а раніше в Африці, це безпосереднє продовження тієї війни, яку затіяла Росія проти глобального світопорядку, проти фундаментальних правил життя в сучасному світі, переконаний радник глави ОПУ.

“Безсумнівно, першопричина всього, що ми бачимо, наростаючого хаосу, великої кількості конфліктів на різних рівнях — це війна проти України. Вона, безумовно, першопричина всього. І, відповідно, якщо ми хочемо зупинити наростаючу хвилю ескалації в різних регіонах, то, звісно ж, потрібно прибирати першопричину — Російську Федерацію. Я маю на увазі прибирати ту політичну систему, яка сьогодні домінує в Росії”, — акцентував Подоляк.

РФ потрібно відправити на трансформацію, і це розуміють не тільки в Україні, але й багато партнерів Києва, зазначив він.

“Це розуміють багато наших партнерів. У виступі пана Байдена якраз про це чітко заявлено, про те, що першопричина — Росія. І, відповідно, для того, щоб ми повернулися до певних правил, до передбачуваності, до певної стабільності, необхідно продовжувати підтримку України в усіх сенсах цього слова: інформаційно, дипломатично, консультативно та, головне, у воєнний спосіб, фінансово, для того, аби Росія програла цю війну”, — наголосив гість ефіру.

Михайло Подоляк упевнений, що на сьогодні немає жодних ознак того, що увагу світу буде переключено в повному обсязі на близькосхідний конфлікт, а Україна “залишиться десь на задвірках”.

“Навпаки, на мій погляд, війна на Близькому Сході якраз актуалізувала важливість підтримки України. Тому що саме Росія — автор ось цього умовного альянсу терористичного, альянсу зла. І якщо РФ не зупинити, то таких кризових точок буде дедалі більше й більше, і не тільки на Близькому Сході, але й в інших регіонах вони з’являтимуться, безсумнівно”, — резюмував Подоляк.

Читайте також: Очевидна пропаганда Росії, — Подоляк про заяви ХАМАСу щодо використання західного озброєння

Прямий ефір