Відносини Ізраїлю і Росії вже не повернуться в колишнє річище, — підполковник Генштабу Ізраїлю в резерві

Біньямін Нетаньягу і Володимир Путін. Фото: ap.org

Відносини Ізраїлю і Росії вже не повернуться в те річище, яке було до вторгнення ХАМАСу в країну. Про це сьогодні, 20 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт, підполковник Генштабу Ізраїлю в резерві Марк Бабот.

Він зазначив, що російська зброя використовувалась ХАМАСом під час вторгнення в Ізраїль 7 жовтня.

“Я вам скажу мою особисту думку. Коли було виставлено всі види озброєння, які були знайдені, захоплені Ізраїлем у процесі цієї операції, там були тисячі одиниць озброєння — від стрілецького легкого Калашникова до кулеметів, гранатометів усіх видів, тобто ті “Метиси”, “Корнети”, РПГ-7, міни, і фугасні пристрої, і все, що ви хочете. І навіть був побудований завод у Газі з виробництва автомата Калашникова за ліцензією з Росії чи з Ірану, неважливо. Іран теж створює ці автомати за ліцензією. Тому, без сумніву, все озброєння було, як ми говоримо, російського типу. У будь-якому разі це все було, навіть якщо це не в Росії вироблено, але це вироблено в Сирії, в Ірані або в самій Газі. Тому, без сумніву, російське озброєння брало участь у цьому страшному вбивстві”, — сказав експерт. 

За його словами, навряд чи вдасться знайти офіційні документи й докази, бо “у російських ватажків теж є певне поняття, що все це воєнний злочин”. Бабот переконаний, що коли Ізраїль захопить у секторі Гази командирів ХАМАСу, то після допитів можна буде побудувати повну картину.

Експерт наголосив, що зараз склалися дуже погані стосунки між Ізраїлем та російським президентом Володимиром Путіним.

“Вони, м’яко кажучи, найгірші за весь час правління нашого глави уряду Біньяміна Нетаньягу, який із ним загравав. Але зараз, після нібито офіційної підтримки Росією ХАМАСу, без сумніву, це вже все всім зрозуміло. Якщо порівнюється армія оборони Ізраїлю з Вермахтом і блокада Гази з блокадою Ленінграда, то без сумніву, ми знаємо, хто за ким стоїть й хто кого підтримує. Тому мені здається, що ніколи більше відносини між Ізраїлем або політичним істеблішментом Ізраїлю не повернуться в те річище, яке було до цього. Крім того, подумаймо, після війни, після перемоги, я впевнений, я сподіваюся, що наш уряд буде абсолютно інший, тому що я думаю, що народ Ізраїлю не потерпить над собою цього уряду, який проморгав ось таку великомасштабну трагедію і війну”, — заявив Бабот.

Читайте також: Ізраїль вражає інфраструктуру ХАМАСу за трьома напрямками — деталі від військового експерта

Нагадаємо, президент США Джо Байден сьогодні, 20 жовтня, має намір спрямувати Конгресу терміновий бюджетний запит, щоб підтримати Ізраїль і Україну в протистоянні з агресорами.

Прямий ефір