Якщо в Ізраїль полетять вдосконалені іранські ракети, це повністю провина Нетаньягу, — Данилов

Сергій Данилов. Фото: Facebook

Іран — головна частина “осі зла” на Близькому Сході. А у зв’язці Росія – Іран сторони постійно торгуються, чимось обмінюються, пробують знайти точки дотику для обміну технологіями та озброєннями. Про це сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

“Поступово знайомство Росії з іранським ВПК поглиблювалося, а Іран дуже зацікавлений у кількох видах російського озброєння і кількох технологіях, а також у грошах. Тегеран продає країні-агресору дрони-камікадзе Shahed у 100 разів дорожче, ніж його собівартість. Це унікальна за прибутковістю і рентабельністю для Ірану операція. І ці гроші отримує Корпус вартових ісламської революції, тому що весь ВПК перебуває під їхнім контролем. Вони щось можуть отримати, щось не можуть”, — розповів він.

Данилов прокоментував заяву Росії, що вона не дотримуватиметься обмеження Ради безпеки ООН щодо надання Ірану ракетних технологій. За його словами, це загрожує насамперед удосконаленням ракетної програми.

“Ракетна програма є однією з найуспішніших, як і БпЛа, в Ірані, але там є свої проблеми і недоліки. У чомусь вона краща за російську, у чомусь гірша. Іран дуже хоче мати щось, що схоже на “Кинджал”, і ще кілька технологій, переважно пов’язаних з точністю, з паливом, наскільки я чув, що дасть змогу Ірану значно покращити свою ракетну програму і ще більше загрожувати насамперед Ізраїлю. Мені дуже “подобається”, коли ізраїльські експерти та прем’єр-міністр Ізраїлю Нетаньягу всіляко підтримує відносини з Росією, попри цю співпрацю. Ми не знаємо, як ізраїльсько-російські відносини розвиватимуться після 7 жовтня, але, якщо в Ізраїль полетять вдосконалені іранські ракети, це повністю провина прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу”, — висловився експерт.

Читайте також: У секторі Гази гинуть палестинські діти тому, що там владу захопила терористична організація, — ізраїльський політолог

Прямий ефір