РФ рухається в бік великої в’язниці просто неба: як відбувається “кореїзація” Росії (ВІДЕО)

Кім Чен Ин та Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Росія отримує допомогу від Північної Кореї — такий результат двох десятиліть політики Володимира Путіна. Країна з одним із найнижчих у світі рівнів життя, де масовий голод — регулярне явище, допомагає державі, яка проголосила себе спадкоємцем Російської імперії та Радянського Союзу, повідомляє FREEДОМ.

За даними The Washington Post, більша частина поставок — 122-х міліметрові боєприпаси: їх СРСР передавав Пхеньяну ще в 70-х роках. 

“Я б дорого дав за те, щоб помилуватися, як тремтячими руками російські артилеристи будуть ці снаряди заряджати, оскільки це буде та ще російсько-корейська рулетка. Воно може взагалі не вибухнути, а може вибухнути прямо в стволі гармати. Я б оцінив імовірність одного й другого як абсолютно порівнянну”, — сказав екскомандир взводу батальйону “Айдар”, військовий аналітик Євген Дикий.

Після візиту північнокорейського диктатора Кім Чен Ина до Владивостока Москва та Пхеньян активізували співпрацю. Британський Королівський об’єднаний інститут оборонних досліджень опублікував супутникові знімки, на яких зафіксовано морське постачання озброєнь із КНДР до Росії. Загалом Північна Корея передала РФ понад 1 000 контейнерів з озброєнням. З Далекого Сходу їх потягами переправляють у Тихорецьк у Краснодарському краї. А партизанський рух “Атеш” виявив маршрути постачання озброєнь до тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму.

“Наші агенти провели розвідку аеропорту “Бельбек” під час вивантаження військових матеріалів. Цей аеропорт використовується виключно Військово-космічними силами Російської Федерації. За нашою інформацією, саме через цей аеропорт окупанти можуть перекидати зброю та боєприпаси, отримані від Ірану та КНДР”, — повідомив партизанський рух “Атеш” у Telegram.

Під час візиту в Пхеньян міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров скаржився на нібито “гегемонію США” і “японський мілітаризм” — штампи з північнокорейської пропаганди. І риторика — далеко не єдина схожість режимів: політичні експерти відкрито говорять про “кореїзацію” Росії.

“Росія стала таким самим ізгоєм, як і Північна Корея. Вона перестала бути нормальною країною, рукоподаваною країною, з якою готові всі підтримувати якісь відносини, розвивати, поглиблювати. Тому, так, вона рухається таким самим шляхом. І оскільки вона потрапила в ізоляцію, вона змушена всередині країни якраз іти шляхом Кореї, закручувати гайки народу. Вони рухаються в напрямку Кореї — великої в’язниці просто неба, скажімо так. Одні сидітимуть, як у 30-х роках, а інші охоронятимуть”, — заявив експерт-міжнародник Руслан Осипенко.

Об’єднує країни і підтримка міжнародного тероризму. Так, раніше один із представників ХАМАСу в інтерв’ю російському пропагандистському каналу RTArabic заявив, що Російська Федерація підтримує дії терористичної організації. Він сказав, що раніше Москва передала бойовикам ліцензії на виробництво автоматів Калашникова і патронів. У зв’язках із ХАМАС звинуватили і КНДР.

“Ми вважаємо, що ХАМАС має прямі або непрямі зв’язки з Північною Кореєю в різних галузях, як-от торгівля зброєю, тактичне керівництво і навчання. Північна Корея, можливо, постачала артилерію, реактивні гранатомети і навчала ХАМАС перед нападом на Ізраїль”, — сказав на умовах анонімності старший співробітник Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї в коментарі The Telegraph.

Росія стала ще на крок ближче до КНДР після виходу з договору про заборону ядерних випробувань, вважають аналітики. Держдума РФ ухвалила відповідний закон. Поки що єдиною державою, яка проводить випробування ядерної зброї у XXI столітті, залишається Північна Корея.

Читайте також: Співпраця Росії та КНДР, що розвивається, тривожить усе світове співтовариство — розбір експерта

Прямий ефір