Нова гонка озброєнь між США і Росією зараз неможлива — деталі від військового аналітика

Знищена російська техніка. Фото: Facebook/93 ОМБР

Нова гонка озброєнь між Сполученими Штатами Америки та Російською Федерацією наразі неможлива. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Якщо ми говоримо про якусь нову гонку озброєнь між РФ і США, то це має вигляд, ну, щонайменше, не дуже серйозно, тому що порівняти військові потенціали Російської Федерації та військовий потенціал Сполучених Штатів — це практично неможливо, навіть з огляду на ту кількість ядерних зарядів, які є в Російській Федерації. Це не означає, що вона має якийсь паритет зі США, це росіянам так хочеться”, — сказав він.

Військовий аналітик зазначив, що боєзаряди в російських ядерних бомбах не змінювалися з 1991 року, а їхній термін придатності — лише 10 років.

“Висока ймовірність того, що як мінімум половина їхніх ракет — це не ракети, які можуть викликати ланцюгову реакцію, може статися атомний вибух. Тому говорити про якийсь паритет — це нереально”, — наголосив Гетьман.

Він також зазначив, що бюджет Пентагону втричі більший, ніж бюджет усієї Російської Федерації.

На думку військового аналітика, перебільшується й небезпека ядерної війни, яка нібито призведе до кінця людської цивілізації.

“Прораховано, скільки потрібно підривів ядерних зарядів одночасно для того, щоб стався катаклізм, схожий на кінець світу. Для цього потрібно підривати одночасно втричі більше ядерних зарядів, ніж є у всіх ядерних країн у світі. Тому небезпека ядерної зброї і небезпека ядерної війни дуже сильно перебільшена”, — сказав Гетьман.

Читайте також: Ядерні перегони у світі збільшуватимуться: через співпрацю Росії, КНДР і Китаю інші країни почнуть свої програми — роз’яснення політолога

Нагадаємо, українські та зарубіжні аналітики, спираючись на дані розвідок і поведінку агресора на полі бою, висловлюють думку, що російська армія відчуває дефіцит військової техніки та зброї. Кремль має намір довго воювати проти України, але ресурси його військової машини вже на цьому етапі потребують поповнення.

Прямий ефір