Ізраїль має намір звільнити заручників і не допустити відкриття нових фронтів, — Пелліверт

Міхаїл Пелліверт. Скріншот: uatv.ua

Однією з головних оперативних цілей для ЦАХАЛу є звільнення якнайбільшої кількості ізраїльських заручників з сектора Гази. Крім цього, Ізраїлю важливо уникнути відкриття нових фронтів. Таку думку сьогодні, 14 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив ізраїльський політолог, громадський діяч Міхаїл Пелліверт.

“Я думаю, насамперед Біньямін Нетаньяху (прем’єр-міністр Ізраїлю, — ред.) зосереджений на оперативній цілі — звільнити якомога більше заручників, якщо це все ще можливо. Тому що ХАМАС, я припускаю, розосередив заручників по всьому периметру сектора Газа. Тобто, вони не перебувають в одному місці”, — сказав він. 

На думку політолога, до всього Нетаньяху намагається уникнути відкриття інших фронтів, зокрема з боку ліванської “Хезболли”.

“Вночі було збито літальні апарати “Хезболли” над містом Хайфа. Розумієте, ми стоїмо перед можливістю цілком реальної війни не тільки з ХАМАС — “Хезболла” на півночі, терористична діяльність в Іудеї та Самарії, це і Сирія, яка вже відкрито погрожує відповісти Ізраїлю, це, звісно ж, Іран, чиї вуха стирчать за всіма трагічними подіями. Нам складно за цими деревами побачити ліс, сьогодні ми буквально в гущі подій, і якийсь оперативний серпанок усе ще, на жаль, зберігається. Тобто, що буде? Думаю, навіть Біньямін Нетаньяху на це запитання не може відповісти”, — підсумував Міхаїл Пелліверт.

Читайте також: “Зітремо ХАМАС з лиця землі”: головне про перший тиждень війни в Ізраїлі (ВІДЕО)

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден заявив, що Ірану варто бути обережнішим у своїх діях на Близькому Сході після нападу ХАМАС на Ізраїль.

Прямий ефір