Україна не залишиться без військової допомоги через Ізраїль: причини назвав Ступак

Іван Ступак. Скріншот: uatv.ua

У війнах в Україні та в Ізраїлі сили оборони мають різні потреби, через це допомога країн Заходу українцям не припиниться. Таку думку сьогодні, 12 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак.

“Україна та Ізраїль розходяться за потребами. Проти Ізраїлю не воюють танками і БМП, немає авіації, немає великих ракет. Проти України воює багато російської техніки — бронемашини, танки, спецтранспорт, авіація. Тобто Україні необхідно більше систем протиповітряної оборони (ППО), артилерії. Проти України росіяни сидять в окопах, а проти Ізраїлю ховаються в підземних ходах. У США пообіцяли, що Україна не залишиться без військової допомоги через Ізраїль”, — пояснив він.

Протяжність фронту в Ізраїлі не така довга, як в Україні, тому й військової техніки їм необхідно менше.

“Сектор Гази протяжністю 40 км. Це маленький фронт. Там більше необхідна зачистка, проходження квартал за кварталом. Це гуманітарна місія. Ізраїлю доведеться щось робити з практично 2 млн осіб, якщо вони захочуть розв’язати питання із сектором Гази повністю”, — сказав Ступак.

Читайте також: В України та Ізраїлю різні потреби: допомогу від Заходу оцінив військовий оглядач

Прямий ефір