В України та Ізраїлю різні потреби: допомогу від Заходу оцінив військовий оглядач

Олександр Коваленко. Фото: uatv.ua

Війна в Ізраїлі не вплине негативно на підтримку України з боку західних партнерів, оскільки потреби у країн в озброєнні — різні. Про це сьогодні, 12 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Він зазначив, що в України та Ізраїлю схожі ситуації щодо агресії на їхніх територіях, і навіть вороги схожі.

“Але є моменти щодо тієї номенклатури озброєнь, якими можуть допомагати Ізраїлю, можуть допомагати Україні. Навіть там, де перетинаються наші потреби, наприклад, снаряди 155-го калібру. Ізраїль використовує такі снаряди, і в них є в них потреба, і Україна використовує такі снаряди, ми постійно говоримо, що нам не вистачає боєприпасів і потрібно більше. Але тут є невелика різниця. ЦАХАЛ переважно використовує боєприпаси осколкові різного типу, а ми зараз від наших партнерів отримуємо боєприпаси з касетною бойовою частиною 155-го калібру. І нам навіть вигідніше отримувати касетні 155-го калібру, ніж осколково-фугасні. Це зумовлено тим, що нам здебільшого зараз доводиться знищувати скупчення живої сили противника, які засіли в посадках, у фортифікаційних спорудах, і скупчення техніки. А тому, здавалося б, один і той самий боєприпас, можемо якось конкурувати один з одним у даному питанні, але насправді у нас абсолютно різні потреби”, — пояснив Коваленко.

Читайте також: РФ передавала бойовикам ХАМАС зброю, відвойовану в ЗСУ — дані української розвідки

Нагадаємо, армія США потребує схвалення Конгресом додаткового фінансування для забезпечення планів Пентагону з виробництва та закупівлі боєприпасів для задоволення потреб як Ізраїлю, так і України.

Прямий ефір