Звірства вразили дипломатів НАТО: в Ізраїлі внаслідок атаки ХАМАСу загинули 1 300 осіб

Місто Ашкелон, Ізраїль, 7 жовтня 2023 р. Фото: ap.org

Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок атаки ХАМАС сягнула вже 1 300 осіб. Ще близько 3 300 жителів дістали поранення, багато з них перебувають у важкому стані. Про це з посиланням на The Times of Israel повідомляє FREEДОМ.

Водночас палестинське Міністерство охорони здоров’я заявило, що кількість загиблих у секторі Гази зросла до 1 200 осіб, ще близько 5 600 дістали поранення.

Ізраїль ударив по елітних підрозділах ХАМАСу в секторі Гази. Цей підрозділ відігравав ключову роль у спробі проникнення на територію Ізраїлю, заявили в Армії оборони країни.

Ізраїльська авіація завдала удару по резиденції високопоставленого бойовика у військово-морських силах ХАМАС Мухаммада Абу Шамле. Резиденцію використовували для зберігання зброї. За даними ізраїльських військових, Мухаммада Абу Шамле ліквідували.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант показав своїм колегам із країн НАТО жахливе відео наслідків атак бойовиків ХАМАС. Про це повідомляє Reuters. Як розповіли виданню неназвані західні дипломати, їх приголомшили відеозаписи звірств угруповання ХАМАС без цензури. Водночас дипломати наголосили, що союзники по НАТО єдині в підтримці Ізраїлю. Зі свого боку, генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг розповів, що кілька країн-членів НАТО нададуть допомогу Ізраїлю у зв’язку з останніми подіями.

“НАТО як Альянс не бере безпосередньої участі в ізраїльському конфлікті, але, звісно, для нас було важливо розібратися в ситуації сьогодні, й міністр оборони Ізраїлю поінформував нас. Ми бачили шокуюче відео, і, звичайно, повідомлення шокують. І це також причина, через яку союзники рішуче засудили ці жахливі терористичні атаки проти цивільного населення в Ізраїлі”, — сказав він.

Читайте також: РФ передавала бойовикам ХАМАС зброю, відвойовану у ЗСУ — дані української розвідки

Прямий ефір