Окремі зразки трофейної зброї передано РФ бойовикам ХАМАС для реалізації російських ІПСО проти України, — Юсов

Андрій Юсов. Фото: rbc.ua

Підтверджується інформація про те, що російська військова розвідка вже передала ХАМАС захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, яка виготовлена у США та країнах ЄС. Це зроблено для створення фейкових звинувачень у продажу західної зброї терористам. Ці звинувачення, за задумами Кремля, мають лягти в основу низки так званих “викривальних публікацій”, “розслідувань” у західних ЗМІ. Про це сьогодні, 10 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов.

“І ми можемо простежити публічні заяви балакучих ротів Кремля, істерику Медведєва, зокрема, який учора цілий день за цими самими наративами і методичками відпрацьовував”, — сказав він.

Юсов нагадав, що в Україні триває повномасштабна війна. Українські Сили безпеки і оборони захопили в окупантів величезну кількість техніки та озброєння, але є такі приклади й у росіян.

“Так, є трофейна зброя, в основному стрілецька. І окремі зразки, йдеться не про великі партії, передані бойовикам ХАМАС для реалізації російських ІПСО проти України. І сьогодні держава-терорист і держава-агресор РФ використовує напругу і події на Близькому Сході, і атаки на Ізраїль зокрема як продовження своєї війни проти України для реалізації такої маячні”, — каже представник ГУР МОУ.

За його словами, всі прекрасно розуміють, що це не так, і Україна завжди прозоро ставиться до міжнародної допомоги, і вся допомога перебуває під повним контролем союзників і партнерів Києва — і США, і країн НАТО, і на території Європи.

“І загалом усі, хто допомагає нам, має доступ і контроль до інформації. А головне — який мотив, що за маячня, який ХАМАС і озброєння з України? Але російську пропаганду це ніколи не зупиняло, як і “консерви”, які пробують повторювати її наративи. Ми сьогодні намагаємося це відстежувати”, — зазначив Юсов.

Тому є офіційна реакція і заяви України.

“Зокрема ГУР МОУ саме з цією метою розкрило цей “гнійник”, і відповідна реакція у всьому світі відбувається і оцінки даються”, — резюмував представник ГУР МОУ.

Читайте також: Кремль співпрацює з ХАМАС, підтримує воєнні дії в Ізраїлі та готує провокацію проти України — розбір (ВІДЕО)

Нагадаємо, як розповів військовий і громадський діяч, генерал-майор запасу Служби безпеки України (СБУ), заступник голови СБУ (2014-2015 рр.), директор Агентства реформування сектору безпеки, експерт із національної безпеки Віктор Ягун, РФ намагається спровокувати міжнародний скандал, що нібито Україна продала бойовикам ХАМАС західну зброю. Але місцеперебування будь-якої бойової одиниці можна легко відстежити і, крім того, ізраїльські військові цей факт також заперечують.

Прямий ефір