Росія стає на чолі загальносвітового тероризму: війну РФ проти України та напад ХАМАСу на Ізраїль проаналізував політолог

Ігор Чаленко. Фото: ukrinform.ua

Російські пропагандисти та політики всіляко підтримують терористів ХАМАС у нападі на Ізраїль, ставлячи себе в один ряд із бойовиками. Про це сьогодні, 10 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

На його думку, підтримка ХАМАСу, яку надають російські пропагандисти, є спробою виправдати РФ за всі жахіття, які не тільки півтора року тривають в Україні від початку повномасштабного вторгнення, а з 2014 року.

“Ми бачимо не два абсолютно різних конфлікти, а саме те, що почалося 7 жовтня в Ізраїлі — напад із сектору Гази — це продовження фактично того широкомасштабного вторгнення Росії проти України. Те, що було випробувано в межах повномасштабної війни у нас, зараз використовують і передають ці знання не тільки ХАМАСу, я думаю, що подібні інструктори також працюють і з “Хезболлою”, і з іншими організаціями. Це показує сьогодні, що Росія стає на чолі загальносвітового тероризму”, — упевнений Чаленко.

Політолог звернув увагу, що у Росії та ХАМАСу — спільна терористична ідеологія.

“Попри те, що президент Путін на Валдаї розповідав про свою схожість з Європою завдяки християнству, очевидно, що тут він більше робить ставку на радикальний ісламізм. Хоча знову ж, я думаю, що тут питання не в плані релігії, а більше якраз саме тероризму, як загального такого світового негативного явища”, — констатував він.

Читайте також: Кремль співпрацює з ХАМАС, підтримує воєнні дії в Ізраїлі та готує провокацію проти України

Нагадаємо, політолог Ігор Рейтерович висловив думку, що РФ точно знала про плани ХАМАС розв’язати повноцінну війну з Ізраїлем і навіть брала участь у тренуваннях бойовиків.

Прямий ефір