Росії не вдасться повернутися до Ради ООН з прав людини — прогноз

Зала Ради ООН з прав людини. Фото: news.un.org

Російська Федерація зараз намагається знайти прихильників, які проголосують за її повернення до Ради Організації Об’єднаних Націй (ООН) з прав людини. Однак Росія не набере необхідну кількість голосів для потрібного їй рішення. Таку думку сьогодні, 9 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог Ігор Рейтерович.

Він зазначив, що є документальне підтвердження чуток про те, що Росія проводить активну роботу з деякими країнами та розповідає про те, що вона заслуговує повернутися до Ради ООН з прав людини й до неї немає жодних претензій.

“На жаль, заяви від представників деяких африканських або інших країн пов’язані з тим, що ці країни самі по собі, м’яко кажучи, не сильно переймаються правами людини. Це об’єктивна реальність. Подобається їм, не подобається, за всієї поваги, але вони самі регулярно потрапляють під ці моніторинги, і до них є маса якихось питань. Але, з іншого боку, росіянам такими країнами можна маніпулювати та розповісти, що їх викинули з політичних причин”, — пояснив Рейтерович.

На його думку, навряд чи Росію повернуть до Ради ООН з прав людини.

“Великі країни, які мають можливість впливати на розклад сил, наприклад, Велика Британія, Сполучені Штати, однозначно сказали, що це — неприпустима історія”, — повідомив політолог.

Ігор Рейтерович додав, що якщо РФ повернеться до Ради ООН з прав людини, то це буде нонсенс, оскільки Росію підозрюють у геноциді та звинувачують у великій кількості воєнних злочинів.

Читайте також: Експерти ООН побували в селі Гроза після ракетної атаки росіян

Нагадаємо, у квітні 2022 року Росію виключили з Ради ООН з прав людини. За це рішення проголосували 93 країни, проти — 24, утрималися — 58. Дві країни не взяли участі в голосуванні.

Прямий ефір