Упродовж десятиліть Путін впливав на російське суспільство, навіюючи апатію, — Буракова

Росіяни. Фото: gettyimages.com

Президент РФ Володимир Путін десятиліттями переконував російське суспільство, що їм не слід втручатися в “чужі справи”, зокрема в політику. Про це сьогодні, 8 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила правозахисниця, засновниця проєкту “Ковчег” Анастасія Буракова.

“Основний настрій у російському суспільстві — це вважати, що нічого не відбувається і не читати новини. І хибна думка, що більшість підтримує війну, — вони нічого не хочуть знати і не займають позицію ні за, ні проти. Цю апатію путінський режим навіював їм десятиліттями: не треба туди дивитися, там самі розберуться, живіть своїм життям, не лізьте у справи, які не у вашій компетенції”, — сказала вона.

Правозахисниця зазначила, що репресії в Росії проти так званого “інакомислення” давно почалися, але посилилися напередодні повномасштабної війни, а з початком бойових дій — стали повсюдними.

“Було ухвалено величезну кількість репресивних законів, які спрямовані на боротьбу з “інакомисленням”. Це відомі закони про фейки і дискредитацію збройних сил РФ, про конфіденційну співпрацю з іноземними спецслужбами. Це статті про державну зраду, екстремізм… Тобто величезний спектр репресивних інструментів, які застосовують до людей, які не погоджуються з війною, або навіть до тих, хто жертвує організаціям, які допомагають українським біженцям”, — акцентувала вона.

Буракова наголосила, що російські правоохоронні органи спрямовують усі зусилля на боротьбу з тими, хто не поділяє провоєнної ідеології Кремля.

Читайте також: “У голові Путіна — утопія, фантазії, райдужні картинки”: валдайські тези розвінчав політолог

Раніше Анастасія Буракова зауважила, що у Росії спостерігається ріст випадків насилля та злочинності, головним чином у зв’язку з поверненням солдат із фронту.

Прямий ефір