Чим ближче буде березень, тим жорсткіше поводитиметься влада, — Гудков про репресії в Росії

Дмитро Гудков. Фото: Facebook

Російська влада через наближення виборів посилюватиме свою диктатуру. Вона не пустить ані спостерігачів, ані активістів, ані незалежних кандидатів. Це справжнісінька жорстка диктатура, коли за будь-яке антивоєнне або навіть пацифістське гасло ти можеш отримати до 10-15 років в’язниці. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив російський опозиційний політик, колишній депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков.

Він зазначив, що людей залякують, щоб, не дай боже, до березня місяця ніхто не висунувся у публічний простір із антивоєнними гаслами.

“Але, незважаючи на закручування гайок, якісь люди відчайдушні, сміливі, вони з’являтимуться, виходитимуть, бо змиритися з цим неможливо. Але водночас я чудово розумію тих людей, які бояться опинитися у в’язниці або отримати штраф, або втратити будь-яке майбутнє всередині країни. Тому що ця злочинна машина все більше і більше закручуватиме гайки. Я думаю, що чим ближче буде березень, тим жорсткіше поводитиметься влада”, — сказав Гудков.

Також він зазначив, що у влади проблеми з мобілізацією, тому що вони пропонують дедалі більше грошей.

“У Москві платять зараз уже 1 млн рублів для людини, яка готова йти воювати, це близько 10 000 доларів за новим курсом, це одноразова виплата та десь 8 000 доларів щомісяця. У регіонах трохи менше, але це також величезні гроші. Це прибуток за два роки. Тому, звичайно, з одного боку, вони залякують, з іншого боку, вони пропонують такі пряники. Але мені здається, що далі все ж таки настрої, щоб це все закінчилося, зростатимуть”, — додав гість ефіру.

Прямий ефір