Репресії та етноцид: політика Кремля активізувала рухи корінних народів за право на самовизначення (ВІДЕО)

Репресії та етноцид — так називають представники корінних народів РФ сучасну політику Кремля, повідомляє FREEДОМ.

Абаканський міський суд за позовом Роскомнагляду постановив ліквідувати видання “Новый фокус”. Його редактор Михайло Афанасьєв отримав 5,5 років колонії у справі про так звані військові фейки. А приводом для цього звинувачення стала публікація “Нового фокуса” про те, що 11 бійців ОМОНу з Хакасії відмовилися брати участь у війні проти України.

Одразу шість адміністративних протоколів за статтею про так звану дискредитацію російської армії надійшли до Передгірного районного суду Ставропольського краю Росії щодо Лариси Кузнєцової. Мешканці Ставропілля загрожує штраф від 180 до 300 тис. руб. (від 1 794 дол. до 2 990 дол.), а 65-річного Багомеда Багомедова Сергокалінський районний суд Дагестану оштрафував на 15 тис. руб. (149 дол.) за публікації у Facebook. Москва продовжує репресії російських громадян за антивоєнну позицію і релігійні погляди.

“На території всього Північного Кавказу людей викрадають за релігійною ознакою. Забороняють десь молитися як вони хочуть, забороняється релігійна література, фабрикуються кримінальні справи. Сотні й тисячі людей сьогодні сидять за надуманими кримінальними справами в російських в’язницях”, — повідомив політичний блогер і громадський діяч Іслам Бєлокієв.

Кремлівський режим системно порушує права і свободи громадян країни. Особливо, це стосується прав і свобод корінних народів.

“Якщо [президент РФ Володимир] Путін і Росія в 90-ті роки були винятково Чеченською проблемою, то згодом ця сама країна і ця сама система, яку збудували в Росії, вона сьогодні є не тільки проблемою України, а й проблемою всієї міжнародної спільноти”, — зазначив голова Кабінету міністрів Чеченської Республіки Ічкерія за кордоном Ахмед Закаєв.

На війну проти України Москва відправила сотні тисяч представників корінних народів. Етноцидом називають правозахисники політику Кремля щодо бурятського народу. За кількістю загиблих на війні проти України Бурятія посідає друге місце в Російській Федерації після Краснодарського краю.

“Звичайно, у нас велика трагедія, що у нас дуже багато бурят, які беруть участь у війні на боці Росії, але ми хотіли б попросити вибачення за цих нерозумних людей. Ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб припинити їхню участь у цій війні, звернути їхню увагу на свою батьківщину, щоб побудувати свою власну державу”, — заявив представник Демократичного руху “Буряад-Монгол Ерхетен” у ЄС Доржо Дугаров.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, в РФ активізувалися рухи корінних народів за право на самовизначення. З’явилися такі організації, як “Ліга вільних націй” і “Форум вільних народів пост-Росії”. Їхньою метою є деколонізація Російської Федерації та здобуття корінними народами незалежності.

“Ми всі розуміємо, що точка неповернення наших націй у складі Росії вже пройдена. Зараз, можливо, ми маємо останній шанс в історії, коли ми можемо врятувати наші нації, зберегти і відродити наші держави. Ми розуміємо, що це буде непросто, але ми знаємо, який потенціал є у наших народів”, — сказала заступник прем’єр-міністра Незалежного Татарстану за кордоном Аїда Абдрахманова.

Результатом війни Росії в Україні буде деколонізація території держави, впевнені експерти. І свій шлях до свободи та незалежності представники корінних народів РФ уже розпочали. Вони б’ються в добровольчих батальйонах Збройних сил України.

До складу Інтернаціонального легіону територіальної оборони України входять Дагестанський добровольчий батальйон імені імама Шаміля, батальйони імені Джохара Дудаєва, Хамзата Гелаєва і Шейха Мансура та інші.

Читайте також: Снарядний голод, відсутність води та їжі, іржаві каски та побиття: солдати армії РФ дедалі частіше оприлюднюють скарги (ВІДЕО)

Прямий ефір