За Україною — сильна міжнародна коаліція, Кремлю не вдасться її розколоти: розбір (ВІДЕО)

Ілюстративне фото: poglyad.tv

США незабаром планують оголосити про новий пакет допомоги для України, заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр. У Вашингтоні для цього є двопартійна підтримка і чинна адміністрація США має намір допомагати Києву стільки, скільки буде потрібно, наголосила Жан-П’єр. За Україною стоїть сильна міжнародна коаліція і Путіну не варто розраховувати на її розкол, впевнена речниця Білого дому, інформує FREEДОМ.

“За Україною стоїть сильна, дуже сильна міжнародна коаліція. І якщо Путін думає, що зможе протриматися довше, ніж ми, то він помиляється. І тому скоро ми оголосимо про ще один пакет допомоги для України, щоб засвідчити нашу постійну підтримку хороброго народу України. Це наш меседж”, — заявила Карін Жан-П’єр під час пресбрифінгу.

Особливо важлива ця заява на тлі останніх рішень Конгресу Сполучених Штатів. Так, з ухваленого днями тимчасового бюджету, що запобігає зупинці роботи уряду, виключили пакет додаткового фінансування для України.

“Насамперед, усе це залежало не від України як такої, це була внутрішньополітична боротьба. І в цей кошик підтримки не потрапила і дуже важлива для республіканців тема захисту південного кордону з Мексикою. І, власне, демократи, і консервативні традиційні республіканці планують зробити певний пакет щодо двох цих питань: кордону й підтримки України — і проголосують його впродовж найближчих днів”, — зауважив експерт із зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій Олександр Хара.

Однак це не означає, що до ухвалення нового рішення підтримку Києва буде поставлено на паузу. В уряду Сполучених Штатів є можливість і далі надавати Україні військову допомогу.

Пентагон має право використовувати близько 5,5 млрд дол. з американського бюджету на озброєння і техніку з наявних запасів, а також на фінансування таких завдань, як навчання українських військових.

Кремль за допомогою пропаганди, проросійських політичних партій і поширення теорій змови намагатиметься змінити політику країн Заходу щодо Києва, пише The New York Times.

“Звичайно, вони намагаються просунути думку про те, що зараз є глухий кут в українському контрнаступі. І, відповідно, тому нібито немає сенсу далі продовжувати постачати зброю, допомагати Україні. Слава богу, що такі повідомлення, ідеї та тези не дуже сприймаються на Заході. Там вважають, що необхідно допомагати більше. Я маю на увазі уряди”, — каже Олександр Хара.

Члени міжнародної коаліції ухвалюють стратегії середньострокової та довгострокової підтримки Києва. Так, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що до кінця року в Євросоюзі ухвалять рішення про надання Україні 5 млрд євро щорічно — до 2027 року.

“Це також потужний сигнал Росії. Ми говоримо Росії, що нас не лякають ракети. Ми налаштовані підтримувати Україну, підтримувати її боротьбу за свободу і незалежність. І ця підтримка триватиме”, — резюмував Боррель.

Як зазначив глава МЗС України Дмитро Кулеба, дезінформацію про те, що підтримка України ослабла, поширюють навмисно.

Новий пакет військової допомоги Україні, вже 19-й за рахунком, днями анонсував уряд Фінляндії. Розмір траншу — 94 млн євро. За словами міністерки закордонних справ країни Еліни Валтонен, підтримка України — це спільна оборонна боротьба за європейський спосіб життя та цінності. Саме тому вона триватиме стільки, скільки це необхідно.

Читайте також: США не дозволять Україні програти у війні — аргументи Попова

Як повідомлялося раніше, президент США Джо Байден провів телефонну розмову із союзниками щодо допомоги Україні.

Прямий ефір