Російські пропагандисти можуть бути покарані за методиками “Моссаду” — усунуті як воєнні злочинці — думка політтехнолога

Тарас Загородній. Скріншот: uatv.ua

Російських пропагандистів можливо притягнути до відповідальності за заклики до геноциду українського народу. У разі, якщо Україна інтерпретуватиме ці злочини як воєнні, а засуджених — як воєнних злочинців, то можливе покарання відбуватиметься за принципом “Моссаду” (національна розвідувальна служба Ізраїлю, — ред.) — ліквідація осіб, визнаних воєнними злочинцями. Таку думку сьогодні, 28 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політтехнолог Тарас Загородній.

“Питання більше полягає в тому, що порушити й засудити журналістів-пропагандистів РФ можливо заочно. Питання видачі — чи видасть Росія цих пропагандистів? Є така ймовірність, що цих пропагандистів вони видати можуть, якщо Росія все-таки вирішить миритися із Заходом. Але є ймовірність, що вони все одно нікого видавати не будуть. Але правосуддя в будь-якому разі має відбутися”, — сказав він.

Пропагандисти можуть стати військовими цілями, вважає Загородній.

“Тут активність України в будь-якому разі має бути. Якщо Україна інтерпретуватиме це все як воєнний злочин і ці люди будуть законною військовою ціллю, то ці люди зазнають справедливого суду за методиками “Моссаду”. Ці люди будуть знищені, оскільки вони є воєнними злочинцями. Можливо, буде ця ініціатива не державних органів влади. Тобто чесно попередити російські еліти й журналістів, що, якщо щось говорите проти України, то ми вас вважаємо військовими цілями, і ви повинні розуміти, що ваші кроки матимуть наслідки дуже погані для вас”, — пояснив він.

Читайте також: Дуже важливо, щоб російська опозиція долучилася до створення трибуналу для РФ, — Курносова

Прямий ефір