Операції для “Абрамсів”: використання американських танків в Україні прокоментував голова ГУР МО

Танк Abrams. Фото: reaganfoundation.org

Усі основні епізоди бойових дій в Україні ведуться нині в пішому порядку без використання будь-якої техніки. Це пов’язано з високою насиченістю передових позицій з обох боків артилерійськими системами та переносними протитанковими засобами, а також протипіхотними та протитанковими мінними полями. Про це розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю The War Zone, передає FREEДОМ.

“Протитанкові міни мають велике значення, тому що за підриву на колесах міна повністю руйнує колеса, і ця бойова одиниця не може рухатися далі. Ушкодження, завдані техніці, мінімальні, але вона все одно не може рухатися далі. Протитанкові міни — велика проблема для гусеничних машин. І нова особливість, яка раніше ніде не зустрічалася, — велика кількість безпілотників-камікадзе з FPV з обох боків, здатних вразити будь-яку одиницю техніки”, — додав Буданов.

За його словами, ці фактори звели до мінімуму можливість використання бронетехніки практично на всіх основних напрямках.

“Тепер ця техніка використовується тільки для евакуації або оперативного доставлення піхотних груп до певної точки, але в бойових діях вона не бере участі”, — пояснив голова ГУР МО.

Буданов упевнений, що й американські танки Abrams (“Абрамс”), які найближчими днями мають прибути до України, за таких умов не проживуть довго у загальновійськовому бою.

“Вони повинні застосовуватися в дуже специфічних, добре продуманих операціях, тому що якщо їх використовувати на передовій та лише у загальновійськових боях, вони не проживуть довго на полі бою. Вони мають використовуватися у проривних операціях, але дуже добре підготовлених”, — вважає Кирило Буданов.

Читайте також: Байден відправив батальйон танків Abrams до України — деталі від Ягуна

Нагадаємо, президент США Джо Байден під час двосторонньої зустрічі з українською делегацією заявив, що перші американські танки M1 Abrams (“Абрамс”) прибудуть до України вже наступного тижня. Також американський лідер повідомив, що Сполучені Штати зосереджені на зміцненні потенціалу протиповітряної оборони України, оскільки необхідно захистити критично важливу інфраструктуру, яка забезпечує тепло та світло взимку.

Прямий ефір