Навчання українських пілотів на F-16 та фінансова допомога: Умєров розповів про результати візиту до Канади

Рустем Умєров (по центру). Фото: mil.gov.ua

Українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським відвідала Канаду. Про результати зустрічей з канадськими партнерами розповів Міністр оборони України Рустем Умєров. Про це сьогодні, 23 вересня, повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

“Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про виділення додаткових 650 млн канадських доларів на допомогу Україні протягом трьох років на закупівлю бронемашин, зокрема, на евакуаційний транспорт. Також Канада відправить інструкторів для навчання українських пілотів на F-16”, — зазначив Міністр оборони.

Він також повідомив, що мав зустріч з Міністром національної оборони Канади Біллом Блером і Начальником штабу оборони Збройних сил Канади Генералом Уейном Ейром.

“Вдячний за оголошений в “Рамштайні” пакет допомоги та додаткові 33 млн канадських доларів в посилення протиповітряної оборони України. Канада є потужним драйвером підтримки України — ділиться технічним досвідом і передає потенціал в рамках проєкту “PROTECT”.

За словами Умєров, з початку широкомасштабного вторгнення РФ Канада надала військової допомоги Україні на 1,8 млрд канадських доларів.

З 2015 року Канада підготувала понад 37 тис. наших захисників і захисниць в рамках операції UNIFIER, що триває і донині.

“Цінуємо! Дякуємо! Рухаємося далі до Перемоги!”, — наголосив Міністр оборони України.

Читайте також: Канада — дуже важливий союзник України у боротьбі проти російської агресії, — Хандогій

Прямий ефір