Канада — дуже важливий союзник України у боротьбі проти російської агресії, — Хандогій

Володимир Хандогій. Фото: znaj.ua

Канада — природний, зважаючи на українську діаспору, і дуже важливий союзник України у боротьбі проти російської агресії. Насамперед йдеться про політичну підтримку з боку Оттави. Таку думку в прямому ефірі телеканалу FREEДОМ висловив надзвичайний та повноважний посол України, президент громадської організації “Українська асоціація зовнішньої політики” Володимир Хандогій, коментуючи візит президента України Володимира Зеленського до Канади.

Він наголосив, що Канада мобілізує громадську думку на підтримку України, важливу роль у цьому відіграє українська діаспора в Канаді — найбільша у світі.

“У більшості районів українці посідають приблизно п’яте місце серед етнічних меншин. Взагалі, Канада — це країна емігрантів, і їхній політичний вплив є дуже важливим для кожного канадського політика… Усередині Канади українська діаспора відіграє дуже значну роль. Усі пам’ятають її внесок у розбудову Канади”, — зазначив дипломат.

За його словами, стійкі зв’язки Канади та США дозволяють Оттаві мати певний вплив на Вашингтон, що може стати важливим для України після американських виборів. І, нарешті, Канада є членом НАТО.

“Канада може відіграти певну роль для України як член НАТО. Ми можемо розраховувати, я думаю, на підтримку Канади у нашій євроатлантичній співпраці. І позиція Канади на наступному саміті НАТО у Вашингтоні, де, як ми очікуємо, Україні може бути передано запрошення на вступ до Альянсу, відіграватиме важливу роль. І в ООН, зокрема, вона відіграє важливу роль. Щодо політичної підтримки Канади — я не хочу вживати слово “гарантована” нам на віки, все у світі може змінитися — але я особисто не бачу жодних перспектив до того, що позиція Канади змінюватиметься щодо України”, — наголосив Володимир Хандогій.

Читайте також: Військова допомога, виробництво зброї, інвестиції: підсумки перемовин Зеленського із західними лідерами (ВІДЕО)

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 21 вересня прибув до Канади з неанонсованим візитом. Глава Української держави виступив у парламенті Канади. Разом з першою леді зустрівся з генерал-губернатором Мері Саймон у її резиденції в Оттаві. У Торонто Зеленський провів переговори із бізнес-лідерами Канади.

Читайте також: Зеленський і Трюдо зустрілися з представниками канадського бізнесу — деталі (ВІДЕО)

Прямий ефір