Путін боїться, що олігархи можуть спровокувати революцію в Росії, — Ус

Владимир Путин. Фото: ap.org

США у вересні вперше ухвалили рішення передати Україні активи російських олігархів, заарештовані внаслідок запровадження санкцій. Наразі йдеться про невелику суму у розмірі 5,4 млн доларів, які вдалося через суд конфіскувати у мільярдера Костянтина Малофєєва. Проти нього у 2014 році було введено обмеження США та ЄС — за причетність до фінансування сил, які провели для угоди Кремлю операцію з окупації частини Донбасу. Детально на цю тему в ефірі телеканалу  FREEДОМ говорили з кандидатом економічних наук, головним консультантом Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Іваном Усом.

“Путін публічно не така багата людина, а всі його гроші розподілені серед найближчого оточення, у тому числі людини, яка годувала його колись, і тут виникає питання, а чи дійсно загинув Пригожин, чи це було інсценування”, — зазначив експерт.

Вус додав, що Путін розуміє, що в олігархів є гроші, а революції не робляться простими людьми, особливо в Росії, вони робляться саме елітами.

“Тому Путін боїться, що ось ці найбагатші олігархи, які багато в чому стали олігархами завдяки саме йому, вони можуть зрештою спровокувати революцію в Росії або фінансувати спробу такої революції”, — сказав Ус.

Читайте також: Отримують вигоду від війни проти України: майже 100 нових осіб потрапили під санкції США

Прямий ефір