Виробництво 155-міліметрових артснарядів нарощують США — обсяги

Ілюстративне фото: picture-alliance.com

Сполучні Штати Америки планують значно збільшити щомісячне виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів. Про це напередодні заявив головний закупник Пентагону Білл Лаплант, передає FREEДОМ з посиланням на Reuters.

За останні місяці США вже збільшили виробництво артснарядів удвічі — з 14 тис. до 28 тис. У 2025 році планують виробляти 100 тис. на місяць.

“У 2025 році ми будемо на рівні 100 тис. на місяць. 6 або 8 місяців тому ми були на рівні 14 тис. на місяць, сьогодні ми маємо 28 тис. на місяць”, — заявив Білл Лаплант.

Нарощування виробництва снарядів відбувається з огляду на те, що вони швидко витрачаються в ході повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Водночас Європейське оборонне агентство 5 вересня підписало перші 8 контрактів на спільне придбання таких боєприпасів для України. Їх закуповуватимуть для найпоширеніших артилерійських гаубиць: французької Caesar, польської Krab, німецької Panzerhaubitze 2000 та словацької Zuzana.

Читайте також: Україні на постійних засадах потрібні десятки тисяч снарядів на день, — Чернєв про виробництво боєприпасів

Прямий ефір