Інфраструктура, медицина, зв’язок: прем’єр України та глава МЗС Японії обговорили співпрацю

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші. Фото: kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші сьогодні, 9 вересня, зустрілися у Києві. Ключова тема перемовин — співпраця бізнесу двох країн. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на пресслужбу Кабміну.

Глава уряду подякував Японії за підтримку, фінансову, гуманітарну допомогу, надану Україні, та введені проти Росії санкції. 

За даними прем’єра, Київ вже отримав від Японії 2,1 млрд дол. макрофінансової допомоги.

Урядовці обговорили співпрацю для відновлення житла, гарантії продовольчої безпеки, підтримку малого та середнього бізнесу, розмінування.

“Створюємо сприятливий бізнес-клімат для залучення інвестицій. Розраховуємо, що японські компанії стануть резидентами Дія.City — простору, який дає унікальні правові та податкові переваги”, — зазначив Шмигаль.

Своєю чергою, глава японського МЗС запевнив у подальшій підтримці України. Йошімаса Хаяші наголосив, що Токіо посилювати антиросійські санкції, допомагатиме Україні в проходженні зими. 

Японія має передати Україні 24 крани для гуманітарного розмінування, а підприємці представили проєкти співпраці, зокрема, у сферах зв’язку, інфраструктури та медицини, додав Шмигаль.

Нагадаємо, до України сьогодні, 9 вересня, прибув голова Міністерства закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші. 

Прямий ефір