НАТО надав Україні набагато більше допомоги, ніж будь-хто очікував, — Столтенберг

Прапори України та НАТО. Фото: pixabay.com

Після російського повномасштабного вторгнення Північноатлантичний альянс надав Україні набагато більше допомоги, ніж будь-хто очікував. Про це сьогодні, 7 вересня, під час засідання комітету у закордонних справах Європейського парламенту заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, інформує кореспондент FREEДОМ.

За його словами, українським військовим надали артилерію, ракети, амуніцію. Також було організовано тренування для української армії. Наразі розпочався процес підготовки передачі Україні літаків F-16.

“Наша підтримка допомогла Україні почати контрнаступ, і просуватися. Це важкі бої, важкі, але ЗСУ просуваються”, — наголосив Столтенберг.

На останньому саміті Альянсу у Вільнюсі було ухвалено кілька важливих рішень щодо України, нагадав він.

“Ми підтвердили, що Україна стане членом НАТО”, — заявив генеральний секретар.

Також він зазначив, що Україна отримала пакет допомоги, спрямований на досягнення повної сумісності зі стандартами НАТО, було ухвалено рішення щодо скасування для держави необхідності пройти через план щодо членства для вступу до Альянсу. Створено Раду “Україна — НАТО”.

“Ми зустрічалися з Україною не як із партнером, а як із рівним членом блоку”, — сказав Столтенберг про перше засідання цієї ради.

Читайте також: Усі розуміли, що це буде важкий, кривавий наступ, — Столтенберг про просування ЗСУ

Нагадаємо, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що Україна буде готова до членства в Євросоюзі через два роки, в НАТО — раніше. 

Прямий ефір