Великі іноземні компанії з виробництва озброєння вже заходять до України, — Рябих

Валерій Рябих. Скріншот: uatv.ua

ЗСУ доопрацьовують ресурс радянських озброєнь, а також тих, що отримали від партнерів. Формуються умови для переозброєння української армії, наголосив військовий експерт Валерій Рябих в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Цей перехід буде однозначно на всі типи озброєння країн НАТО і частини озброєнь, які ми адаптуємо, воно буде здійснюватися в Україні. Мова може йти про більшу частину цих озброєнь, потреби ЗСУ мають у всьому від боєприпасів, які також збільшуватимуться виробництво на території України і до різних повітряних засобів, у тому числі літаків, бойової авіації. І тут також можуть бути перспективи. Ну і, звичайно ж, зараз підписано угоду про співпрацю щодо локалізації виробництва. Відкриваються великі перспективи для ремонту вже поставленої техніки”, — сказав Рябих.

Він наголосив, що великі іноземні компанії з виробництва озброєння вже заходять до України.

“BAE Systems — не перша компанія, яка зайшла в Україну. Раніше було оголошено також плани від Rheinmetall AG. І ці компанії стартуватимуть від налагодження умов підтримки життєвого циклу тих озброєнь, які зараз були поставлені ЗСУ. Ну і, звісно, ціляться на перспективу”, — зазначив Рябих.

Спікер зазначив, що виробництво сучасних високотехнологічних зразків озброєнь — це широке поле для співпраці України та партнерів. Рябих також наголосив на тому, що наземна модифікована ракета “Нептун” українського виробництва, яка знищила флагман ЧФ РФ “Москва” — суттєве посилення можливостей ЗСУ.

Прямий ефір