35 бойових зіткнень за добу: Генштаб ЗСУ повідомив про ситуацію на фронті

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби російська армія завдала п’ять ракетних та 60 авіаударів, здійснила 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед мирного населення. На фронті впродовж доби — 35 бойових зіткнень. Про  це сьогодні 30 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Костобоброва Чернігівської області та Удів, Зибиного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів поблизу Першотравневого, Кислівки, Куп’янська Харківської області. А на Лиманському — безуспішно намагалися наступати в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Противник завдав авіаударів біля Надії, Твердохлібового, Новоєгорівки, Білогорівки (Луганська область) та Спірного на Донеччині. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 20 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку російські окупанти безуспішно вели наступальні дії в районах Богданівки, Курдюмівки та Озарянівки Донецької області. Вдарили з авіації поблизу Кліщіївки, Дружби, Південного. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів регіону.  

На Авдіївському напрямку армія РФ завдала авіаційного удару в районі Авдіївки. На Мар’їнському — Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ біля Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Ворожі авіаудари зафіксовано біля Красногорівки та Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районі Старомайорського Донецької області. 

На Запорізькому напрямку армія РФ завдала авіаційних ударів неподалік від Залізничного та Вербового Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів. 

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів росіян постраждали понад 10 населених пунктів.

Тим часом українські військові продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація Сил оборони України за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та чотири — по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А “Солнцепьок” противника.

Читайте також: Триває “вбивання клину” між Роботиним і Вербовим, — Коваленко про просування Сил оборони України на Мелітопольському напрямку

Прямий ефір