Ворог не знає, де буде завдано смертельного для російських військ удару, — Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Російські війська намагаються переламати ситуацію на фронті, але це їм не вдається, попри наявні резерви “гарматного м’яса” і “заліза”. Про це заявив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук, коментуючи у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ перекидання російських сил у бік Бердянська та Розівки Запорізької області, а також Волновахи Донецької області.

“Сьогодні ми бачимо, що ті дірки, які з’являються в обороні Російської Федерації, намагаються закривати резервами. Резерви, як правило, складають ті частини, які можуть змінити ситуацію на краще для ворога. Ми говоримо про повітряно-десантні війська, про морську піхоту, яку в Україні Росія практично вже всю втратила, говоримо про інші силові структури, про спецпідрозділи, у тому числі про так звані “тік-ток-війська”, вони теж вважаються елітними”, — розповів гість ефіру.

Він наголосив: попри перекидання противником резервів, Збройним силам України вдається тримати фронт, а подекуди — продовжувати контрнаступ.

“Сьогодні ворог не розуміє — принаймні це відчувається за тими даними, які є, — де ж все-таки буде завдано того, як вони кажуть, смертельного для російських військ удару по лінії фронту. Удару, який може змінити ситуацію кардинально на користь України. Звісно, я не забігаю вперед. Наші Збройні сили не мають шапкозакидальних настроїв, бо бої дуже важкі. Ми платимо високу ціну за нашу майбутню перемогу, за наш поступ. Але ворог сьогодні шукає можливості виправити ситуацію — у нього поки що нічого не виходить. Ситуація хитка. Але перевага сьогодні на нашому боці”, — сказав Сергій Братчук.

Нагадаємо, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв’ю Almamlakatv заявив, що Збройні сили України, схоже, прорвали першу лінію оборони російських військових на півдні.

Прямий ефір