Маріуполь повернувся в 90-ті: про розподіл сфер впливу між “кадирівцями”, російськими військовими й силовиками розповів Забавін

Дмитро Забавін. Скріншот: uatv.ua

В окупованому Маріуполі триває постійний розподіл сфер впливу, боротьба точиться між “кадирівцями”, структурами ФСБ і представниками Міноборони РФ. Про це сьогодні, 21 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив депутат Маріупольської міської ради Дмитро Забавін.

“Сфер у принципі не так багато. Але це нагадує початок 90-х. Боротьба йде в основному між “кадировцями”, між структурами ФСБ і між представниками Міністерства оборони терористичної Росії. І ось вони регулярно борються за фінансові потоки — як бюджетні країни-терориста, так і внутрішні ресурси, які є в Маріуполі”, — сказав він.

За інформацією Забавіна, з міста переважно вивозять зерно і металобрухт.

“Розбирають залишки заводів, двох найбільших металургійних підприємств і, відповідно, теж відправляють цей металобрухт. Тобто банально йде грабіж того, що залишилося у Маріуполі. Також, відповідно, вивозяться якісь частини бізнесу, який були в Маріуполі, — це різне обладнання”, — сказав депутат.

За його словами, окупанти “кришують” бізнеси, що діють у місті, і займаються рекетом: “данину” стягують навіть із тих, хто продає на ринках вирощені фрукти й овочі.

“Додам ще “кришування” наркоторгівлі, проституції — тобто всі ті елементи 90-х так само, власне кажучи, “кришуються” “кадировцями” і представниками МО Російської Федерації”, — наголосив Забавін.

Читайте також: Внаслідок перестрілки “кадирівців” і військових РФ в Урзуфі загинуло семеро цивільних, — Андрющенко

Нагадаємо, більшу частину викраденого українського зерна російські окупанти перевозять автомобільним транспортом з Маріуполя до Ростова-на-Дону, а звідти, зокрема, до країн Африки.

Прямий ефір