США продовжать підтримувати Україну, щоб вона могла захищати себе і зайняла сильну позицію за столом переговорів, коли прийде час, — представник Держдепу США

Ванесса Екер. Скріншот: uatv.ua

США стежать за всіма актами агресії Російської Федерації щодо України, і підтримка Вашингтоном Києва буде незмінною. Про це сьогодні, 16 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила представниця Держдепартаменту США Ванесса Екер.

“Ми цього тижня бачили жахливі напади на Одесу і на Західну Україну. Ми з вами, світ з вами, і ми не забудемо ці та багато інших злодіянь Росії на території України. Підтримка США Україні залишатиметься незмінною”, — сказала вона.

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 200 млн дол. На цьому пакеті Вашингтон не має наміру зупиняти свою допомогу, запевнила Еккер.

“Зброя та обладнання на суму 200 млн дол., щоб допомогти Україні захищати свою територію і свій народ. Ну, минулого тижня президент США Джо Байден запросив додаткове фінансування на суму 24 млрд дол. для підтримки безпеки, економіки, управлінь і гуманітарних потреб України. Ця додаткова допомога зміцнить Україну на полі бою, допоможе відновити енергосистему та багато іншого. Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, щоб Україна могла продовжувати захищати себе і змогла зайняти максимально сильну позицію за столом переговорів, коли прийде час”, — розповіла вона.

Читайте також: Держдеп США про арешт Путіна: навряд чи, поки він глава держави

Прямий ефір