Євросоюз направить Україні та Молдові 135 млн євро, які призначалися для програм РФ і Білорусі

Ілюстративне фото: Facebook

135 млн євро, спочатку заплановані на програми Interreg NEXT із Росією та Білоруссю, Європейський Союз спрямує на зміцнення співробітництва з Україною та Молдовою. Про це сьогодні, 16 серпня, повідомили у пресслужбі Євросоюзу, повідомляє FREEДОМ.

“Рішення про скасування спочатку передбаченого співробітництва з Росією і Білоруссю через наші програми Interreg є результатом жорстокої війни Росії проти України. Я рада, що кошти, які ми спочатку планували на цю співпрацю, тепер підуть на програми ЄС з Україною та Молдовою. Це допоможе зміцнити співпрацю між регіонами ЄС та місцевими зацікавленими сторонами з українськими та молдовськими партнерами”, — заявила комісар зі згуртування та реформ Еліза Феррейра.

Повідомляється, що фінансування може підтримати низку заходів, зокрема “Смуги солідарності” та розвиток транскордонних транспортних зв’язків, послуги охорони здоров’я, освітні та дослідницькі проєкти, схеми соціальної інтеграції, а також зміцнення інституційного потенціалу органів державної влади України та Молдови.

Комісія також вирішила, що регіони у Фінляндії, Естонії, Латвії та Польщі, які повинні були брати участь у програмах співробітництва з Росією та Білоруссю, можуть брати участь в інших наявних програмах Interreg.

Читайте також: Унікальність спецфонду Євросоюзу з військової допомоги Україні оцінив експерт

Нагадаємо, обсяг допомоги США, що виділяється для України, перевищує обсяги допомоги будь-якій іншій країні.

Прямий ефір