Чечня, Якутія та Тува можуть відокремитися від РФ в першу чергу — думка Пономарьова

Ілля Пономарьов. Скріншот: uatv.ua

Дедалі більше регіонів Росії вимагають незалежності від Москви, і страхи щодо ядерної зброї дуже перебільшені. Захід у цій ситуації боїться лише того, що розпочнеться хаос і злочинці зможуть продати кілька ядерних боєголовок якомусь тирану з Північної Кореї. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив творець каналу “Ранок Февраля”, колишній депутат Держдуми РФ (2007-2016 рр.) Ілля Пономарьов.

За його словами, набагато більший страх Заходу та США пов’язаний із Китаєм. Вони бояться, що коли почнеться масовий некерований розпад, Китай забере собі Сибір, і це посилить ресурсну базу країни.

“Національні рухи всередині РФ, які дуже довгий час існували у маргінальному стані, після того, як Путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну — активізувалися. Вони розуміють, що справа добігає кінця, до припинення існування імперії, існування Російської Федерації, що народжуватиметься щось нове. Звісно, вони хочуть свої інтереси, свої погляди, свої підходи в цій ситуації просунути… Можуть відокремитися насамперед Чечня, Якутія, Тива, на більшість регіонів чекає істотна внутрішня політична боротьба”, — сказав Пономарьов.

Читайте також: Ослаблення рубля: причини та наслідки крутого піке російської валюти

Прямий ефір