Навіщо окупанти б’ють по житлових будинках — атаку РФ на Покровськ прокоментував аналітик

Наслідки ракетного удару по Покровську. Фото: Facebook/Павло Кириленко

Росіяни видають атаки по житлових будинках в Україні за удари по скупченнях найманців, які нібито воюють на боці України. В окупантів залишаються вимоги, щоб українські війська перестали чинити опір і віддали захоплені території Росії. Для цього РФ і продовжує свій терор, завдаючи ударів по мирних містах. Про це сьогодні, 8 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Як вони це висвітлюють на російських каналах, на пропагандистських каналах — секрету великого немає. Якщо навіть кадри руйнувань цивільних об’єктів в Україні й потрапляють на російське телебачення, вони розповідають, що там було знищено угруповання найманців”, — сказав гість ефіру.

Коментуючи удар росіян по Покровську Донецької області, Гетьман зазначив, що це була атака балістичними ракетами. І якщо ці кадри руйнувань потраплять до російських засобів масової інформації, там знову скажуть, що це були не житлові будинки, а “замасковані казарми найманців”, акцентує він.

“Ось ці зруйновані будинки житлові, я впевнений, що будуть коментарі чергові, мовляв це були не будинки, а замасковані якісь казарми, де жили найманці. Росіяни ж впевнені, що в Україні воюють найманці — американці, поляки. Та всі хто завгодно, тільки не українці, тому що українців вони ж “усіх перемогли”, а тепер проти них воює 51 країна. Якщо з незвички послухати те, що вони розповідають, — це просто шок. Тому, якщо хтось хоче слухати російські пропагандистські канали, треба морально підготуватися. Вони просто брешуть як дихають”, — зазначив аналітик.

Говорячи про цілі держави-агресора і те, чого вона домагається подібними атаками, Гетьман наголосив: вимоги РФ — незмінні, вони намагаються залишити за собою захоплені території і зломити волю українського народу.

“Терористи меншого рангу вимоги висувають відразу. Тобто або ми що-небудь підірвемо, або дайте нам що-небудь. Це терористи більш структуровані, а Росія — ціла терористична держава. Їхні вимоги залишилися тими самими, що й були, щоб Україна щонайменше припинила чинити опір, щоб не вимагала назад ті свої території, які Росія захопила, а ще краще — віддала їм інші території, які вони вже прописали у своїй Конституції як території Російської Федерації. Це ті ж самі вимоги, ті ж самі терористичні акти. Просто РФ — більш ієрархічно складна терористична організація, ніж інші. Їхні вимоги не висуваються прямо до або після атаки. Вони були висунуті раніше. І для того, щоб ці вимоги були задоволені, терористичні дії тривають раз по раз”, — резюмував Гетьман.

Читайте також: Кількість поранених внаслідок удару РФ по Покровську перевищила 60 людей — рятувальники відновили розбір завалів

Нагадаємо, напередодні ввечері, 7 серпня, армія РФ випустила по центру Покровська на Донеччині дві ракети з інтервалом у кілька хвилин. Вони пошкодили дві багатоповерхівки, а також будинки в приватному секторі, готель, магазин і адмінбудівлі.

Прямий ефір