Як просуваються українські війська на різних напрямках — розбір

ЗСУ. Фото: Facebook/Угруповання Об'єднаних сил

Сили оборони України мають певні успіхи на Авдіївському напрямку. Про це сьогодні, 2 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко.

За його словами, Сили оборони України не тільки призупинили наступальні дії російських окупантів на Авдіївському напрямку, але й відкинули їх.

“Що стосується Бахмутського напрямку, також зараз Сили оборони України мають змогу тиснути на російських окупантів і змінювати їхні плани щодо окупації території. Якщо говорити за Куп’янсько-Сватівський напрямок, на багатьох локаціях ворог уже відкинутий. І все це, звичайно ж, загальний показник взаємодії між усіма підрозділами”, — повідомив Тимочко.

Він звернув увагу на інформаційну гігієну, якої постійно просять дотримуватися військові.

“Наприклад, є маленьке село на 20-30 будинків. Цьому селу приділяється дуже мало уваги, тому що воно маленьке, але воно дуже важливе для стратегічного і тактичного ведення робіт для Сил оборони України. До речі, я хочу вам сказати, що якщо навіть в одному селі є одна будівля, один маленький будиночок, навіть він має стратегічне значення для Сил оборони України”, — зазначив голова Ради резервістів.

Він додав, що крім війни на фронтах, ведеться інформаційна війна.

Читайте також: Основне бойове завдання російських окупантів на Бахмутському напрямку назвав Коваленко

Нагадаємо, ракетний удар, 75 авіаційних ударів і 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах України здійснила армія країни-агресора минулої доби.

Прямий ефір