Путін убив медицину, в РФ дефіцит лікарів та медпрацівників — аналіз професора

Ілюстративне фото: pixabay.com

У Росії спостерігається великий дефіцит лікарів і медпрацівників, а доступність медицини громадян знизилася. Доступність до медицини знизилася саме в глибинці, у великих містах ситуація ще більш-менш нормальна. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив Костянтин Косяченко, доктор фармацевтичних наук, професор.

“До кінця 2024 року ухвалено рішення про спрощення імпорту лікарських засобів або медичного обладнання, яке можна поки що завезти до Росії. Вказана причина — порушення логістичних ланцюжків. Приймаються ті чи інші рішення, які можливі за цих умов. Але я розумію, вони не можуть бути сьогодні успішними, тому що, крім того, що не вистачає обладнання, не вистачає ліків, лікарів, середнього медперсоналу”, — зазначив гість ефіру.

Крім того, покладаючись на постачання товарів іноземних фармацевтичних компаній, РФ не здатна забезпечити себе медпрепаратами самостійно.

Він також зазначив, що на 40% зменшаться реальні витрати на охорону здоров’я у регіонах РФ.

“Індія та Китай можуть дати субстанції для виробництва ліків. Китай може надати обладнання, але ми не можемо говорити про те, що інновації отримає російський пацієнт. Відомо, що інновації — це найголовніше, що допомагає людям у тяжких захворюваннях”, — сказав Косяченко.

Читайте також: У Росії лікарні заповнені військовими, а цивільні не можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір