Для обслуговування винищувачів F-16 в Україні необхідно підготувати інфраструктуру — деталі

Винищувачі F-16. Фото: unsplash.com

Після того, як Україна отримає винищувачі F-16, на бойові завдання вони вирушатимуть саме з території України, тому необхідно готувати аеродроми та відповідну інфраструктуру. Про це сьогодні, 13 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап.

Він наголосив, що насамперед має бути створена система безпеки.

“Це й архітектурні форми у вигляді капонірів або закритих ангарів, і об’єктові системи ППО, які повинні їх охороняти. На аеродромі має бути склад паливно-мастильних матеріалів, склади зі зберіганням ракетної техніки та озброєння, радіотехнічна лабораторія та інше”, — розповів Криволап.

За його словами, що саме має бути на аеродромах і схеми розташування розписані були й за радянськими стандартами, і за натовськими.

“Напевно будуть використовуватися натовські стандарти, але за своєю логікою вони мало чим відрізняються. Головне, що має бути забезпечено ефективне обслуговування, нормальне покриття аеродромної смуги та безпека”, — зауважив авіаційний експерт.

Читайте також: Україна може отримати західні літаки наступного року — думка авіаексперта

Нагадаємо, коаліція з підготовки українських пілотів до використання винищувачів F-16 офіційно сформована. Її очолили Данія та Нідерланди.

Прямий ефір