Систему виявлення дронів передала Японія Україні: про особливості роботи розповів експерт

Валерій Рябих. Скріншот: uatv.ua

Японія передала Україні систему виявлення безпілотних літальних апаратів, які допоможуть виявляти дрони російських окупаційних військ. Такі системи мають переважно три ешелони. Про це сьогодні, 13 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

Він зазначив, що японці не уточнили, яка саме система буде передана Україні.

“Ця система може стати органічною частиною системи протидії дронам противника. Такі засоби містять переважно системи візуального, радіоелектронного, аудіо виявлення літальних апаратів. До цієї категорії належать різні радари, які можуть виявляти літальні апарати”, — зазначив Рябих.

Експерт звернув увагу, що складність виявлення безпілотників полягає в тому, що вони мають невелику відбивну поверхню, а також можуть використовуватися засоби, які зменшують помітність.

“Японський засіб буде досить ефективним у сфері виявлення цілей, тому що Японія має високотехнологічний запас, який може дозволити застосовувати як стандартні, так і нестандартні рішення”, — висловив він думку.

Рябих додав, що Японія сконцентрувалася на передачі Україні засобів нелетального впливу.

Читайте також: Засоби ППО, бронетехніка та боєприпаси: Захід збільшує військову допомогу Україні

Раніше аналітик Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергій Жуков сказав, що російські пропагандисти створюють ілюзорну реальність, покликану дати альтернативне пояснення заявам західних політиків щодо підтримки України.

Прямий ефір