Ніхто не торгуватиме членством у НАТО з будь-ким, — президент України за підсумками Вільнюського саміту

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Під час Вільнюського саміту НАТО є спільне розуміння того, коли і яким чином Україна буде в Альянсі. Про це сьогодні, 12 липня, повідомив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу, інформує FREEДОМ.

“Однаково розуміємо умови, коли і яким чином Україна буде в НАТО. Може, не всі деталі хтось комунікує, але, тим не менш, для мене було дуже важливо, що це залежить від безпеки, що є однозначність у тому, що Україна буде в НАТО, що ніхто не буде членством у НАТО торгувати з будь-ким, що це буде реально політичне рішення, яке ґрунтуватиметься на безпековій ситуації в Україні. Я не знаю, чи всі відверті зі мною до кінця і чи все правдиво”, — сказав він.

Глава Української держави наголосив, що Київ вірить партнерам.

“Тому що ми повинні жити з вірою в союзників, які сьогодні нам допомагають перемогти в цій війні”, — зазначив Зеленський.

Читайте також: Позиція США щодо членства України в НАТО — подробиці з Білого дому

Нагадаємо, 11-12 липня у Вільнюсі (Литва) відбувався саміт НАТО, на якому було засновано Раду Україна – НАТО. У першому засіданні Ради взяв участь президент України Володимир Зеленський. 11 липня главами держав і урядів країн НАТО було затверджено Вільнюське комюніке, в якому закріплено, що Україна буде членом Альянсу, і вступ відбуватиметься без Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО, а за прискореною процедурою.

Також у межах саміту країни “Великої сімки” (G7) узгодили спільну декларацію щодо довгострокової безпеки та економічної підтримки України.

Прямий ефір