Україні потрібні гарантії безпеки на шляху інтеграції в НАТО, — Зеленський

Володимир Зеленський у Вільнюсі. Фото: president.gov.ua

Україна продовжує реформи навіть під час повномасштабного вторгнення РФ. Київ цінує скасування ПДЧ щодо членства в НАТО і хоче успіху на Вільнюському саміті для України. Про це сьогодні, 12 липня, заявив президент України Володимир Зеленський на Вільнюському саміті НАТО під час спільного брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє FREEДОМ.

“У межах нашого шляху інтеграції до ЄС чітко визначено, що конкретно ми маємо робити, і ми це робимо. Тому ми насправді цінуємо таке визнання, що ПДЧ не потрібен. Я б дуже хотів, щоб сьогодні в нас був успіх на саміті для всіх нас — для України, для наших воїнів, для наших громадян, для наших дітей, для всіх абсолютно. І зокрема, гарантії безпеки — такі важливі для людей. Гарантії безпеки для України на шляху до НАТО, не замість, я ще раз на цьому наголошую, а саме гарантії безпеки на шляху інтеграції”, — сказав він.

Президент анонсував, що сьогодні ці гарантії безпеки може бути підтвердить G7 (“Велика сімка”).

“Я думаю, що якщо це трапиться, ми над цим працюватимемо, це буде дійсно таким важливим для нас конкретним успіхом”, — наголосив Зеленський.

Читайте також: Важливі сигнали звучали у двосторонніх зустрічах, що Україна буде членом НАТО, — Зеленський

Нагадаємо, 11-12 липня у Вільнюсі (Литва) відбувається саміт НАТО, на якому було засновано Раду Україна — НАТО. У першому засіданні Ради взяв участь президент України Володимир Зеленський. 11 липня главами держав і урядів країн НАТО було затверджено Вільнюське комюніке, яке складається з 90 пунктів. FREEДOM наводить основні його положення.

Прямий ефір